Το έχετε ακούσει ξανά και ξανά: «Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας». Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους το πρωινό είναι τόσο σημαντικό, το γεύμα αυτό μας δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με το δεξί, με σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Μπορεί, επίσης, να μας τροφοδοτήσει με την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε το υπόλοιπο της ημέρας μας και να αντιμετωπίσουμε ό,τι έχουμε μπροστά μας.

Αν και οι λεπτομέρειες πίσω από το τι πραγματικά αποτελεί το ιδανικό, υγιεινό, γεμάτο ενέργεια πρωινό μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τις ατομικές διατροφικές ανάγκες του καθενός, μερικές φορές το να παίρνετε παράδειγμα από άλλους των οποίων την ορμή και τη συνολική επιτυχία θαυμάζετε περισσότερο μπορεί να εμπνεύσει τις δικές σας επιλογές πρωινού, βοηθώντας παράλληλα να θέσετε τις βάσεις για τη δική σας επιτυχία.

Έχοντας αυτό κατά νου, εμπνευστείτε από το πώς ξεκινάνε την ημέρα τους τρεις επιτυχημένες σταρ.

Η Oprah απολαμβάνει ένα ισορροπημένο πρωινό

Όπρα Γουίνφρεϊ

Είναι ασφαλές να πούμε ότι όταν πρόκειται για επιτυχημένους ανθρώπους, η Oprah βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία και υποψηφιότητες στη δεκαετή καριέρα της ως παρουσιάστρια talk show και τηλεοπτική προσωπικότητα, με αναγνώριση από τα βραβεία Όσκαρ, τα Emmy, τις Χρυσές Σφαίρες και τα βραβεία People’s Choice. Πέρα από όλα αυτά τα επιτεύγματα, η Oprah έχει, επίσης, πολλές εκπομπές, το δικό της δίκτυο και ένα επιτυχημένο περιοδικό. Μάλιστα, είναι σε ένα άρθρο στο Oprah.com, που περιγράφει λεπτομερώς το είδος του πρωινού που τροφοδοτεί τις επιτυχίες της κάθε πρωί.

«Κανείς δεν θα με περνούσε ποτέ για ειδική στις μηχανές, αλλά ξέρω ένα πράγμα: Δεν λειτουργούν χωρίς καύσιμα. Τα σώματά μας είναι το ίδιο, γι’ αυτό και είμαι παθιασμένη με το πρωινό -ειδικά όταν περιλαμβάνει φρούτα του πάθους», έχει δηλώσει η ίδια σύμφωνα με το eatthis.com. «Και βατόμουρα. Και σμέουρα, φράουλες, λίγη μπανάνα σε φέτες και ίσως ένα ή δύο κλαδάκια φρέσκιας μέντας. Και μην ξεχάσετε το ψωμί -ξέρετε ότι λατρεύω το ψωμί μου! Για πρωινό, η προτίμησή μου είναι το πολύσπορο, διπλά φρυγανισμένο».

Η Reese Witherspoon πίνει το ίδιο smoothie κάθε μέρα

Με ένα βραβείο Primetime Emmy, ένα Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες στο ενεργητικό της, η Reese Witherspoon περνάει το χρόνο της δουλεύοντας ως παραγωγός, ηθοποιός και λάτρης των βιβλίων. Με ένα αναμφισβήτητα πολυάσχολο πρόγραμμα, πώς παίρνει η Reese Witherspoon τα ζωτικά της θρεπτικά συστατικά το πρωί; Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Instagram, είναι με το καθημερινό, σπιτικό πράσινο smoothie της.

«Αυτό είναι το smoothie που πίνω κάθε μέρα, και το πίνω μάλλον εδώ και οκτώ χρόνια… εννέα χρόνια; Δεν ξέρω καν», αναφέρει η ανάρτηση της Witherspoon στο Instagram. «Έχει πολλά λαχανικά μέσα, οπότε το πίνω αυτό αντί για πρωινό, το πίνω γύρω στις 10 ή 11 το πρωί και μετά δεν πεινάω καθόλου μέχρι τη 1».

Η συνταγή, η οποία σύμφωνα με την Witherspoon είναι εμπνευσμένη από την Kimberly Snyder, περιλαμβάνει μαρούλι, σέλινο, σπανάκι, αχλάδι, μήλο, μπανάνα, λεμόνι, νερό καρύδας και προαιρετικά βούτυρο αμυγδάλου, σκόνη πρωτεΐνης και λιναρόσπορο. Σύμφωνα με τη Witherspoon, έμαθε για πρώτη φορά για αυτό το smoothie από την Kerry Washington σε μια εκδήλωση απονομής βραβείων.

Η Jennifer Lopez φτιάχνει ένα απλό smoothie

Τζένιφερ Λόπεζ

Η Τζένιφερ Λόπεζ είναι από τις διασημότητες που ο χρόνος φαίνεται να μην αγγίζει, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αντοχή. Από πού παίρνει ενέργεια η 53χρονη υπέρλαμπρη σταρ; Από το αγαπημένο της πράσινο smoothie. Τον Δεκέμβριο του 2020, η J.Lo έκανε μια εμφάνιση στο Community Health Fair του Montefiore στη γενέτειρά της, το Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το People, ήταν τότε που η Λόπεζ αποκάλυψε το αγαπημένο της smoothie μαζί με τον φυσιολόγο άσκησης Marco Borges.

«Ήξερα ότι τα πράγματα που έτρωγα δεν μου έδιναν ενέργεια. Το συνειδητοποίησα μετά από λίγο καιρό και το έδινα αυτό στα παιδιά μου. “Είναι αυτό καλό γι’ αυτά;”», δήλωσε η Λόπεζ στο People. «Έτσι, ήμουν έτοιμη να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό».

«[Αυτό το smoothie] έχει φρέσκια γεύση και κάνετε κάτι καλό για τον εαυτό σας. Κάνει τεράστια διαφορά», πρόσθεσε η Λόπεζ καθώς συνέχισε να εξηγεί την αγάπη της για αυτό το smoothie. Αν ψάχνετε για τη συνταγή, είναι αρκετά απλή: Απλά ρίξτε σπανάκι, μπανάνα, γάλα ρυζιού, βούτυρο αμυγδάλου και σκόνη πρωτεΐνης στο μπλέντερ και απολαύστε!