Οι τάσεις ομορφιάς του φθινοπώρου περιείχαν πολλά γραφικά liner εμπνευσμένα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Euphoria, ατελώς ζωντανό μακιγιάζ και φωτεινές κοραλλί αποχρώσεις για να συμπληρώσουν τα φθινοπωρινά φύλλα που άλλαζαν το χρώμα τους.

Όταν, όμως, πρόκειται για το χειμώνα, οι ειδικοί προβλέπουν μεγαλύτερη έμφαση στην επιδερμίδα που μοιάζει με γυαλί (που είναι εξαιρετικά ενυδατωμένη για να αντιμετωπίσει τους ψυχρότερους ρυθμούς), το εξαιρετικά έντονο ρουζ που εφαρμόζεται παντού για μια γλυκιά μονοχρωματική ατμόσφαιρα και τα απροσδόκητα χρώματα στα μάτια (spoiler: το πράσινο της ελιάς κερδίζει τις εντυπώσεις).

Ροδαλά μάγουλα από το κρύο του χειμώνα

Η τελευταία τάση που έχει γίνει viral στο TikTok είναι η απάντηση του χειμώνα στην τάση του καλοκαιριού «sunburn blush» -και έχει να κάνει περισσότερο με τα ροδαλά μάγουλα από το κρύο του χειμώνα. Η Allison Kaye, διάσημη makeup artist με έδρα τη Φλόριντα, εξηγεί στο Bustle: «Με τόσους πολλούς ανθρώπους να είναι λάτρεις του ρουζ, τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα θα είναι in αυτό το χειμώνα. Εφαρμόστε το ρουζ κοντά στα μήλα των μάγουλων, κοντά στους κροτάφους και στο κόκκαλο των φρυδιών». Και για μια τελευταία πινελιά «κρυώνω» εφαρμόστε ελάχιστο από το ρουζ στην άκρη της μύτη σας!

Αποχρώσεις του πράσινου

Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι πράσινες αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους -ειδικά στα μάτια. Ο David Razzano, επαγγελματίας καλλιτέχνης μακιγιάζ και διευθυντής ομορφιάς της Sephora τονίζει για την τάση: «Υπάρχουν συνδυασμοί μεταλλικών χρωμάτων, μαλακές λάμψεις και τόνοι aqua που μπορούν να επιλεχθούν επάξια για ένα από τα πιο αιχμηρά και απόκοσμα εντυπωσιακά cat eye look».

Λαμπερό δέρμα από μέσα

Αν και οι χειμερινοί μήνες συνδέονται περισσότερο με βαρύτερες φόρμουλες foundation, οι λαμπερές αποχρώσεις του δέρματος σε συνδυασμό με τα πιο υδαρή προϊόντα προετοιμασίας του δέρματος έχουν την τιμητική τους. Η Kaye, συγκεκριμένα, τονίζει για την τάση: «Το θαμπό και ξηρό δέρμα είναι ένα από τα μειονεκτήματα του χειμώνα, αλλά με μερικά υπέροχα νέα προϊόντα στην αγορά, οι άνθρωποι θα λάμψουν αυτό το χειμώνα. Κάνω το δέρμα των διάσημων πελατών μου να λάμπει με ένα γυαλιστερό προϊόν που ουσιαστικά λειτουργεί σαν primer. Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ ένα ενυδατικό σπρέι ρύθμισης για να ολοκληρώσω την εμφάνιση».