Δύο από τα πιο σημαντικά προϊόντα που θέτουν τις βάσεις για ένα σωστό μακιγιάζ είναι το foundation και το κονσίλερ. Υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα που έρχονται μαζί με την τέλεια εφαρμογή των δύο, αλλά η σειρά εφαρμογής τους είναι το πιο σημαντικό μέρος.

Σκεφτείτε το ως ζωγραφική σε έναν όμορφο κενό καμβά -μπορεί να πάει σωστά ή εξαιρετικά λάθος, ανάλογα με τον τρόπο που θα στρώσετε τη βάση σας. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή του foundation και του κονσίλερ στο πρόσωπό σας, με την σειρά που θα τα εφαρμόσετε να καθορίζει και το αποτέλεσμα.

Foundation

Το foundation έρχεται πρώτο

Σύμφωνα με το thelist.com, το foundation είναι το βασικό στρώμα μακιγιάζ που δημιουργεί έναν λείο καμβά για το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Είτε φοράτε foundation σε μορφή πούδρας, υγρό ή σε στικ, το εφαρμόζετε πρώτο ώστε να προχωρήσετε με τα υπόλοιπα βήματα για να αποκτήσετε το άψογο τελείωμα.

Όπως επισημαίνει το thelist.com, θα πρέπει, επίσης, πριν από την εφαρμογή του να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας μια στρώση primer ή ενυδατικής κρέμας προσώπου. Δύο προϊόντα που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σας να γίνει πιο λεία και απαλή, έτσι ώστε το μακιγιάζ του προσώπου σας να απλώνεται αβίαστα.

foundation

Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε primer, το foundation πριν από το κονσίλερ είναι πάντα ο κανόνας. Το thelist.com, προτείνει να χρησιμοποιήσετε το foundation και το κονσίλερ ως τα δύο πρώτα σας βήματα στο μακιγιάζ σας έτσι κι αλλιώς, με το κονσίλερ να εφαρμόζεται δεύτερο για να καλύψει όλες εκείνες τις κηλίδες ή τα σκοτεινά σημεία που μπορεί να έχετε στο πρόσωπό σας.

Υπάρχουν περισσότερα από ένα είδη κονσίλερ

Ενώ το foundation προορίζεται για όλο το πρόσωπό σας, το κονσίλερ δημιουργήθηκε για να κρύψει ατέλειες και σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο, γι’ αυτό και διατίθεται σε πολύ μικρότερη συσκευασία αλλά και σε διάφορες μορφές. Το πιο συνηθισμένο είναι το κονσίλερ που χρησιμοποιείται κάτω από τα μάτια, το οποίο συνήθως συστήνεται σε μια απόχρωση πιο ανοιχτή από τον τόνο του δέρματός σας. Ένας άλλος τύπος είναι το κονσίλερ διόρθωσης χρώματος, το οποίο το thelist.com προτείνει να τοποθετήσετε ελαφρά πάνω από τις ατέλειες για να κάνετε πιο ομοιόμορφο το χρώμα στο δέρμα σας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.