Είτε σχεδιάζετε να ανακαινίσετε ριζικώς το σπίτι σας είτε θέλετε να κάνετε απλώς μικρές εποχιακές αλλαγές για να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, οι δύο από τις πιο δημοφιλείς τάσεις εσωτερικής διακόσμησης του 2022 προσφέρουν έμπνευση για το φθινόπωρο και όχι μόνο.

Σύγχρονο ρετρό

Τάσεις διακόσμηση φθινόπωρο 2022

Αυτή η τάση ανατρέχει στο παρελθόν για να επαναπροσδιορίσει και να εμπνεύσει τον τρόπο με τον οποίο ο ρετρό σχεδιασμός λειτουργεί σε ένα σύγχρονο σπίτι. Παίρνοντας έμπνευση από τη δεκαετία του 1970, αυτή η τάση ξεχειλίζει από έντονα χρώματα σε λαμπερούς τόνους που αναμειγνύονται ανάμεσα σε ξύλινα έπιπλα και ξύλινες επενδύσεις τοίχων σε βαθιές αποχρώσεις.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι μια συγχώνευση κομψών και παρακμιακών πινελιών και σχημάτων επίπλων που παραπέμπουν σε μια διαφορετική εποχή, αλλά ταυτόχρονα μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο απόλυτα σύγχρονα.

Η αναβίωση του βελούδου ενισχύει την πολυτελή γοητεία αυτής της τάσης, ενώ τα έπιπλα σε στυλ Bauhaus και τα γεωμετρικά σχέδια προσθέτουν μια πιο μποέμικη αίσθηση στη συνολική αισθητική.

Η Habitat ονόμασε τη δική της εκδοχή αυτής της σύγχρονης ρετρό τάσης «Afterglow», με τη διευθύντρια προϊόντων Rona Olds να εξηγεί: «Το Afterglow είναι μια νοσταλγική ματιά πίσω στη λάμψη και τον πλούτο της μόδας και των εσωτερικών χώρων της δεκαετίας του 1970, που ανανεώνεται με μια σύγχρονη κομψότητα για τους σημερινούς αστικούς χώρους».

Η τάση αναδεικνύει την πεμπτουσία του καφέ και πορτοκαλί συνδυασμού χρωμάτων, αναζωογονημένη σε μια διακριτική συμφωνία γήινων αποχρώσεων και φινιρισμάτων ξύλου με υφή που ζεσταίνει το σπίτι κατά τους ψυχρότερους μήνες. Η πλούσια βελούδινη ταπετσαρία ενισχύει τα σύγχρονα σχήματα και τα τολμηρά μοτίβα των οικιακών αξεσουάρ, τα οποία γίνονται πιο πολυτελή με πινελιές χρυσού και ραβδωτού γυαλιού.

Αναβίωση βελούδου

Τάσεις διακόσμηση φθινόπωρο 2022

Παρόλο που το βελούδο αποτελεί τεράστια τάση τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή επιλογή για πολλούς. Η Rachel Epstein, ειδικός σχεδιασμού και δημιουργική διευθύντρια της CARME Home εξηγεί στο Woman and Home ότι μια ρετρό αναβίωση θα δει το πολυτελές ύφασμα να συνεχίζει να αποτελεί βασικό υλικό στο σπίτι το AW 2022.

«Λόγω της ρετρό αναβίωσης της δεκαετίας του ’70 που βλέπουμε σε όλο το interior design, το βελούδο είναι μια από τις πιο εξέχουσες επιστροφές!» λέει η Rachel. «Ένα ύφασμα που μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο στο στυλ, αλλά πανέμορφο όταν γίνεται σωστά».

«Όταν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά βελούδινης κομψότητας στο σπίτι σας, σκεφτείτε με ποια άλλα υφάσματα θα συνδυαστεί το συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι βελούδινες καρέκλες, τα κεφαλάρια, τα μαξιλάρια ή τα σκαμπό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε να πειραματίζεστε με αυτό το πολυτελές υλικό».

Προσθέτοντας λεπτές πινελιές του υφάσματος θα προσθέσετε ένα κομψό φινίρισμα σε κάθε δωμάτιο, ενώ μεγαλύτερα κομμάτια όπως βελούδινοι καναπέδες και πολυθρόνες κάνουν μια πιο τολμηρή δήλωση.