Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι ένα βοτανικό έλαιο με πολλά οφέλη για το δέρμα, αν και δεν έχει την ίδια δημοφιλία με άλλα γνωστότερα ή πιο διαφημισμένα έλαια, όπως εκείνο της λεβάντας για παράδειγμα.

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι να έχετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, καθώς το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανό μας. Είναι, επίσης, το πιο εμφανές και επιρρεπές στη φθορά με την πάροδο του χρόνου, γι’ αυτο και η σωστή φροντίδα του μπορεί να έχει πολλά οφέλη, μεταξύ των οποίων να σας βοηθήσει να δείχνετε νεότερες. Ένα από αυτά τα συστατικά είναι και το έλαιο νυχτολούλουδου.

Το ελαφρύ αυτό έλαιο, λοιπόν, έγινε για πρώτη φορά δημοφιλές το 1600 στην Ευρώπη, όπου χρησιμοποιήθηκε ως ένα είδος πανάκειας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το healthdigest.com. Αλλά για ποιο λόγο είναι ένα από τα συστατικά που πρέπει να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Έλαιο νυχτολούλουδου: Γιατί να το προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Έλαιο νυχτολούλουδου

Το έλαιο νυχτολούλουδου, γνωστό και ως EPO, προέρχεται από τους σπόρους ενός αυτοφυούς φυτού στη Βόρεια Αμερική, εξηγεί το Healthline. Αυτοί οι σπόροι έχουν μεγάλες ποσότητες ωμέγα-6 απαραίτητων λιπαρών οξέων, συγκεκριμένα λινελαϊκό και γ-λινολενικό οξύ, που ουσιαστικά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και στην ενυδάτωση του δέρματος, τονίζει το Byrdie. Έτσι, τα άτομα με έκζεμα ή υπερβολικά ξηρό δέρμα μπορεί να βρουν ευεργετική την καθημερινή χρήση του ελαίου νυχτολούλουδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα οφέλη του ελαίου νυχτολούλουδου βασίζονται σε λίγες κλινικές μελέτες που έχουν γίνει -αν και υπάρχουν κάποιες έρευνες που υποστηρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητές του.

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η έλλειψη αρκετών απαραίτητων λιπαρών οξέων, όπως αυτά που βρίσκονται στο έλαιο νυχτολούλουδου, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό ή τραχύ δέρμα. Ωστόσο, όσοι πάσχουν από ακμή μπορεί να θέλουν να μιλήσουν πρώτα με τον δερματολόγο τους πριν δοκιμάσουν το έλαιο νυχτολούλουδου, καθώς η χρήση ελαίου σε δέρμα με τάση ακμής μπορεί να φράξει τους πόρους.