Το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών φαίνεται υπέροχο στα νύχια των άκρων σας, αλλά μία μόνο πιτσιλιά ή διαρροή μπορεί να καταστρέψει την ομορφιά ενός αγαπημένου ξύλινου επίπλου ή ξύλινου πατώματος.

Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η πρώτη σας κίνηση θα ήταν να σκουπίσετε το μανό, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να απλωθεί και να σπρώξει το χρώμα βαθύτερα σε μεγαλύτερη επιφάνεια. Και εν συνεχεία να εφαρμόσετε ασετόν. Κάτι που αποδεικνύεται απαγορευτικό, σύμφωνα με το housedigest.com, καθώς το οξικό άλας που περιέχει θα καταστρέψει περαιτέρω την επιφάνεια του ξύλου σας. Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλώς να παραλείψετε εντελώς το συγκεκριμένο βήμα.

Σύμφωνα με το All Bright Maids, υπάρχει μια καλύτερη λύση και πιθανότατα βρίσκεται δίπλα στο ασετόν στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Με λίγη υπομονή, λοιπόν, μπορείτε συνήθως να αφαιρέσετε αποτελεσματικά αυτούς τους λεκέδες και να επαναφέρετε τα ξύλινα έπιπλά σας στη λάμψη που είχαν πριν από τον λεκέ.

Πώς να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από το ξύλο

Λακ μαλλιών

σ από μια ξεραμένη. Για μια ξεραμένη κηλίδα, ψεκάστε τον λεκέ από το βερνίκι νυχιών γενναιόδωρα με λακ μαλλιών και αφήστε να κάνει τα μαγικά της για έως και ένα λεπτό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι, αφαιρέστε απαλά το λεκέ, ταμπονάροντας αρχικά και στη συνέχεια σκουπίζοντας προς την κατεύθυνση των νερών του ξύλου. Οι επίμονοι λεκέδες μπορεί να χρειαστούν την επανάληψη της διαδικασίας αρκετές φορές και το All Bright Maids συνιστά, επίσης, τη χρήση βαμβακερού πανιού βουτηγμένου σε ζεστό, σαπουνόνερο μαζί με το σπρέι μαλλιών και στη συνέχεια τον καθαρισμό με ένα καλό, φυσικό σαπούνι λαδιού όταν τελειώσετε.

Για μια φρέσκια κηλίδα που δεν έχει προλάβει ακόμα να στεγνώσει τρέξτε στην κουζίνα και πάρτε μια κουταλιά λευκή ζάχαρη. Σύμφωνα με το The Maids, το να ρίξετε τη ζάχαρη πάνω από το μανό, ενώ είναι ακόμα υγρή, είναι μια πολύ αποτελεσματική επιλογή και αυτό γιατί η ζάχαρη απορροφά το βερνίκι νυχιών και σχηματίζει σκληρές μάζες που μπορούν εύκολα να σκουπιστούν.