Οι μπάρες σαπουνιού έχουν εξελιχθεί πολύ από τις μέρες που ο μοναδικός τους σκοπός ήταν το τρίψιμο των χεριών ή του σώματος, ενώ οι χρήσεις μιας πλάκας σαπουνιού σήμερα πια είναι ατελείωτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απλό σαπούνι για να να χαλαρώσετε μια άκαμπτη κλειδαριά, να αποτρέψετε το τρίξιμο και ακόμη και να αφαιρέσετε σκληρούς λεκέδες.

Ωστόσο, ο χώρος όπου οι απλές μπάρες σαπουνιού αποδεικνύονται σχεδόν μαγικές είναι αυτός της ομορφιάς. Οι ράβδοι σαπουνιού μπορούν τώρα να ενσωματωθούν ακόμη και στη ρουτίνα του μακιγιάζ σας, αν θέλετε να δοκιμάσετε τη viral τάση των φρυδιών με σαπούνι, όπου χρησιμοποιείται μια πλάκα σαπουνιού και ένα πινέλο φρυδιών για να επιτύχετε το τέλεια γεμάτο φρύδι -από τις πιο δημοφιλείς τάσεις της εποχής.

Πινέλο μακιγιάζ


Όμως, υπάρχει και μια άλλη χρήση ομορφιάς για τις πλάκες σαπουνιού και είναι μια που εγγυάται ότι όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, αλλά θα προστατεύσετε και τα πινέλα σας από το σκληρό αλκοόλ και τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στα καθαριστικά πινέλων μακιγιάζ.

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ με απλό σαπούνι

Υπάρχουν πολλά καθαριστικά πινέλων μακιγιάζ στην αγορά. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης αμέτρητα DIY hacks που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ σας με είδη οικιακής χρήσης. Οι πλάκες σαπουνιού παραμένουν η πιο δημοφιλής μέθοδος, που χρησιμοποιείται ακόμη και από διασημότητες στο χώρο το μακιγιάζ.

Γυναίκα πλένει πινέλο μακιγιάζ

Ο διαβόητος γκουρού του μακιγιάζ της Κιμ Καρντάσιαν, Mario Dedivanovic, έχει πει ότι το απλό σαπούνι είναι ένα από τα αγαπημένα του προϊόντα για να καθαρίζει τα πινέλα του, ενώ έχει αποκαλύψει και τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιεί. «Τα βρέχω πρώτα καλά με νερό και τα τρίβω απαλά σε μια ράβδο αντιβακτηριδιακού σαπουνιού. Μετά τα ξεπλένω με χλιαρό νερό και πλένω άλλη μια φορά με ένα απαλό σαμπουάν… Ξεπλένω για τελευταία φορά, τα πιέζω απαλά με τα δάχτυλά μου και τα τοποθετώ σε μια καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν».

Το τρίψιμο των βρεγμένων πινέλων σε μια ράβδο σαπουνιού μπορεί πραγματικά να εισχωρήσει βαθιά σε όλες τις τρίχες του πινέλου, αφήνοντάς τα να μυρίζουν εκπληκτικά. Η μέθοδος είναι πιο επιτυχημένη εάν περιστασιακά περνάτε τα πινέλα και την πλάκα σαπουνιού κάτω από τρεχούμενο νερό και απλώς συνεχίζετε το ξέπλυμά τους μέχρι το νερό να είναι καθαρό. Το πλύσιμο των πινέλων σας δεν ήταν ποτέ ευκολότερο ή φθηνότερο!