Όλοι γνωρίζουμε ότι η φροντίδα του δέρματός σας είναι απαραίτητη τόσο για τη γενική σας υγεία όσο και για τη μείωση των σημαδιών γήρανσης, αλλά με τόσα νέα προϊόντα και τάσεις ομορφιάς που εμφανίζονται παντού, η εύρεση μιας απλής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, πόσο μάλλον η τήρησή της, φαίνεται σχεδόν αδύνατο.

Αλλά ακόμα κι αν έχετε δεσμευτεί να διατηρήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας απλή, υπάρχουν ακόμα μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθημερινό καθαριστικό

Περιποίηση προσώπου

Από τη στιγμή που ξυπνάτε μέχρι τη στιγμή που θα κοιμηθείτε, το δέρμα σας ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες. Η έκθεση σε επιβλαβείς ακτίνες UV και από τη συνήθη δραστηριότητα σας καταστρέφει και γερνά το δέρμα.

«Πλύντε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Πρέπει να αφαιρέσετε τη βρωμιά από το πρόσωπό σας για να βοηθήσετε το δέρμα σας να επανορθωθεί και να προετοιμαστείτε για άλλη μια μέρα ενώ κοιμάστε», λέει στο Real Simple η Heather Rogers, δερματολόγος και ιδρύτρια του Modern Dermatology και Doctor Rogers RESTORE Skin Care

Να φοράτε πάντα αντηλιακό

Νεαρή γυναίκα με αντηλιακό

Η βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία επηρεάζει το δέρμα όλο το χρόνο, όχι μόνο το καλοκαίρι. Το έχετε ακούσει ξανά και ξανά, αλλά παραμένει αληθινό: το αντηλιακό είναι απαραίτητο όταν πρόκειται για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Όχι μια ενυδατική κρέμα με SPF ή μια βάση που περιλαμβάνει SPF -πρέπει να εφαρμόσετε ένα πραγματικό αντηλιακό προϊόν.

«Ο ήλιος είναι υπεύθυνος για το 90% της γήρανσης του δέρματος, επομένως ο SPF (μεταξύ SPF 30 και SPF 50) είναι το καλύτερο προϊόν αντιγήρανσης που μπορείτε να αγοράσετε», λέει ο Alex Serron, δερματολόγος στο Heyday. «Πρέπει να φοριέται κάθε μέρα, ανεξάρτητα από την εποχή ή αν είστε σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Μην ξεχνάτε ότι οι ακτίνες UVA, που προκαλούν γήρανση του δέρματος, μπορούν να διαπεράσουν ακόμη και τα παράθυρα»

Ενυδατώστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα

Ενυδάτωση προσώπου

Το δέρμα σας χάνει την ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία το διατηρεί σφριγηλό και νεανικό. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ. «Αυτή η ρουτίνα διασφαλίζει ότι καθαρίζετε το δέρμα σας, βοηθώντας να κινηθείτε κατά μήκος του κύκλου ζωής των κυττάρων του δέρματός σας για πιο υγιές δέρμα, ενυδάτωση και, το πιο σημαντικό, προστατεύοντάς το», λέει ο Serron.

Κάντε απολέπιση περιστασιακά, όχι κάθε μέρα

Απολέπιση προσώπου

Η απολέπιση απελευθερώνει το δέρμα σας από τη συσσώρευση νεκρού δέρματος που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, θαμπάδα και ακμή. Αν και δεν πρέπει να κάνετε απολέπιση κάθε μέρα, συμπεριλάβετέ την ως μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας μερικές φορές την εβδομάδα.

Προσθέστε στη ρουτίνα σας ένα αντιγηραντικό προϊόν

Ρετινόλη

Για να να βελτιστοποιήσετε ακόμη και την απλούστερη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, συμπεριλάβετε ένα προϊόν αντιγήρανσης, όπως η ρετινόλη, για να αποτρέψετε τη φθορά που προκαλείται από περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες.

«Η ρετινόλη (μια λιγότερο ισχυρή έκδοση ρετινοειδούς χωρίς ιατρική συνταγή) είναι ένα βασικό συστατικό καθώς είναι ένα από εκείνα τα σπάνια συστατικά που μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στην επιδερμίδα σας για να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου ακριβώς στην πηγή», εξηγεί ο Δρ. Idriss. «Με την πάροδο του χρόνου, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βοηθά στην εξομάλυνση της υφής, των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και ακόμη και του μεγέθους των πόρων».