Για μια ηθοποιό που βρίσκεται στο προσκήνιο από τα 10 της -η πρώτη της ταινία ήταν η «North» το 1994 στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Μπρους Γουίλις– είναι κατανοητό ότι η Σκάρλετ Τζοχάνσον έχει αποτολμήσει μια ποικιλία από διαφορετικά χτενίσματα όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά ένα από τα πιο εμβληματικά κουρέματα της, δύο φορές προτεινόμενης για Όσκαρ, ηθοποιού, είναι το κοντό κούρεμά που υιοθέτησε για μια μεγάλη χρονική περίοδο. Η ηθοποιός έκοψε κοντά τα μαλλιά της για πρώτη φορά το 2014 ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, και ενώ στην αρχή προκάλεσε ταραχή στους φαν της, το συγκεκριμένο κούρεμα έχει συνδυαστεί με το όνομά της άρρηκτα.

Σκάρλετ Γιόχανσον

Τα κοντά μαλλιά, λοιπόν, κάνουν τη λαμπερή σταρ να φαίνεται δροσερή και αβίαστα κομψή, ενώ μπορεί να τα διαμορφώσει είτε αφήνοντας την ανάγλυφη φράντζα της να αγκαλιάσει όλο το πρόσωπό της, είτε χτενίζοντάς την προς τα πίσω. Είναι ένα τόσο ευέλικτο κόψιμο που μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, και δεν είναι περίεργο που η Σκάρλετ Τζοχάνσον επιλέγει τακτικά το συγκεκριμένο στυλ. Από το κούρεμα και το styling μέχρι το ξανθό της χρώμα, δείτε πώς να πετύχετε το χαρακτηριστικό κοντό κούρεμα της Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Σκάρλετ Τζοχάνσον: Πώς να αντιγράψετε το κοντό κούρεμά της

Σκάρλετ Γιόχανσον

«Όταν είναι κοντά, τα μαλλιά της Σκάρλετ έχουν διαφορετικά μήκη στο πλάι, πίσω και στο πάνω μέρος», λέει στο Bustle ο Dom Seeley, κομμωτής διασημοτήτων και International Creative Director στο ColorWow. «Αυτό το κόψιμο κάνει το στυλ εξαιρετικά ευέλικτο, απαλό και θηλυκό». Τα κοντά μαλλιά της Τζοχάνσον, που χτενίζονται στο πλάι, τονίζουν τα ήδη έντονα ζυγωματικά της, ενώ παραμένουν απαλά και δεν υπάρχουν σκληρές γραμμές. Πώς το κάνει λοιπόν;

«Το μήκος στην κορυφή θα διατηρήσει την εμφάνιση μοντέρνα, ενώ το απαλό τελείωμα γύρω από τη γραμμή των μαλλιών θα εξασφαλίσει ότι το κόψιμο θα είναι καλά στρογγυλεμένο και όχι τετράγωνο. Κάτι στο οποίο πρέπει να στοχεύσετε», προσθέτει ο Seeley.

Ο hair stylist προτείνει, επίσης, να προγραμματίσετε ένα φρεσκάρισμα του κουρέματός σας περίπου στις έξι έως οκτώ εβδομάδες, για να διατηρήσετε την εμφάνιση φρέσκια. Ωστόσο, εάν απολαμβάνετε τη φάση της ανάπτυξης και θέλετε να αποκτήσετε ένα πιο ζωντανό στυλ, τότε προγραμματίστε το επόμενο το κούρεμά σας σε περίπου 10-12 εβδομάδες, καθώς είναι επίσης «ένα υπέροχο στυλ αν δεν θέλετε να αφοσιωθείτε σε ένα pixie».

Πώς να αποκτήσετε το ξανθό χρώμα της Σκάρλετ Τζοχάνσον

Σκάρλετ Γιόχανσον

Για να αναδημιουργήσετε το χρώμα της Σκάρλετ Τζοχάνσον, θα χρειαστεί «ένα μείγμα από ανταύγειες και baby highlights με μια ελαφρώς σκούρα ρίζα», λέει ο Seeley. «Αυτό θα συμπληρώσει το κόψιμο και θα σας επιτρέψει να τονίσετε το σχήμα και την υφή των μαλλιών σας».

Όταν τα μαλλιά κόβονται κοντά, η προσθήκη χρώματος δημιουργεί διάσταση, λέει. «Οι ανταύγειες από μόνες τους μπορεί να είναι σκληρές σε ένα πιο κοντό κούρεμα, οπότε η προσθήκη baby highlights σε αυτό βοηθά στην ισορροπία στη συνολική εμφάνιση και εφαρμόζοντας χρώμα στη ρίζα, διατηρεί το στυλ μοντέρνο και με χαμηλή συντήρηση».

Πώς να αντιγράψετε το styling των κοντών μαλλιών της Σκάρλετ Τζοχάνσον

Όταν τα μαλλιά είναι τόσο κοντά και σε τόσο συγκεκριμένο στυλ, το κούρεμα είναι πραγματικά το κλειδί για να αποκτήσετε το σωστό στυλ. Φυσικά, λίγο styling με τα απαραίτητα προϊόντα είναι απαραίτητο -τόσο αν θέλετε να τα χτενίσετε όλα προς τα πίσω, είτε να φορμάρετε τις αφέλειές σας προς τα πάνω.