Υπάρχουν πολλά αντικείμενα στο μπάνιο σας που απαιτούν τακτική συντήρηση και καθαρισμό. Ωστόσο, ένα αντικείμενο που συχνά παραλείπεται από τις λίστες καθαρισμού είναι η οδοντόβουρτσα. Αξίζει να γνωρίζετε, λοιπόν, ότι οι οδοντόβουρτσες πρέπει να καθαρίζονται τακτικά γιατί φιλοξενούν πολλά είδη βακτηρίων. Κάθε πότε, όμως, πρέπει να καθαρίζετε την οδοντόβουρτσά σας;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την οδοντόβουρτσά σας

Γυναίκα πλένει τα δόντια της με οδοντόβουρτσα

Σύμφωνα με τη Dynamic Dental, είναι σημαντικό να καθαρίζετε την οδοντόβουρτσά σας μία φορά την εβδομάδα. Κι αυτό πρέπει να το κάνετε για να αποφύγετε το βούρτσισμα με μια βρώμικη βούρτσα. Τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να είναι ώρα να καθαρίσετε την οδοντόβουρτσά σας περιλαμβάνουν συσσώρευση οδοντόκρεμας ή άσχημη μυρωδιά. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, θα πρέπει να καθαρίζετε την οδοντόβουρτσα των παιδιών σας όσο συχνά καθαρίζετε τη δική σας.

Ενώ η οδοντόβουρτσά σας μπορεί να φιλοξενεί βακτήρια εάν δεν καθαριστεί, το housedigest.com σημειώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.

Οδοντόβουρτσα

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) τονίζει, επίσης, ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία ή ζητήματα που να σχετίζονται με τη χρήση της οδοντόβουρτσας σας, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει επαρκής όγκος έρευνας για το θέμα.

Και ενώ η έρευνα για τα αποτελέσματα του καθαρισμού και της απολύμανσης της οδοντόβουρτσας είναι περιορισμένη, δεν είναι κακό να είστε προσεκτικοί και να καθαρίζετε την οδοντόβουρτσά σας με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αντισηπτικά στοματικά διαλύματα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, καθώς η οδοντόβουρτσά σας πρέπει να αντικαθίσταται σχεδόν κάθε δύο μήνες.

Συμβουλές για τον καθαρισμό της οδοντόβουρτσας σας

Οδοντόβουρτσα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καθαρίσετε την οδοντόβουρτσά σας μεταξύ των χρήσεων, κάτι που διασφαλίζει ότι η οδοντόβουρτσά σας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη στοματική σας υγιεινή. Μια εύκολη και οικονομικά προσιτή μέθοδος για να καθαρίσετε την οδοντόβουρτσά σας περιλαμβάνει τη βύθιση με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αντισηπτικό στοματικό διάλυμα.

Εάν σκοπεύετε να εμποτίσετε την οδοντόβουρτσά σας με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή αντισηπτικό στοματικό διάλυμα, φροντίστε να το κάνετε μόνο για 15 λεπτά. Εάν αφήσετε την οδοντόβουρτσά σας να μουλιάσει για περισσότερη ώρα, αυτό μπορεί να βλάψει μόνιμα τις τρίχες και να τις καταστήσει λιγότερο αποτελεσματικές.