Μια TikToker αποκάλυψε την έκπληξή της όταν έλαβε ένα μενού σε ένα εστιατόριο χωρίς να αναγράφονται οι τιμές, ενώ ο σερβιτόρος έδωσε στον φίλο της έναν κατάλογο με τις τιμές να αναγράφονται κανονικά.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok, η Abbie Chatfield εξήγησε πώς πήγε σε ένα καλό εστιατόριο με τον φίλο της. Όταν κάθισαν στο τραπέζι, της δόθηκε ένα μενού που δεν περιείχε τιμές για κανένα από τα είδη του καταλόγου.

«Είμαστε λοιπόν στο εστιατόριο και το μενού μου δεν είχε τιμές», εξήγησε. «Ο φίλος μου μού είπε: “Ναι, είναι ακριβό”. Και εγώ είπα: “Είναι ακριβό; Πώς το ξέρεις αυτό;”»

Η Chatfield, η οποία ήταν διαγωνιζόμενη στην έβδομη σεζόν της αυστραλιανής σειράς The Bachelor, που βασίζεται στην ομώνυμη αμερικανική σειρά, κατέγραψε διάφορα μέρη του εστιατορίου για να δείξει ότι περίμενε ότι θα ήταν ένα ακριβό μέρος. Ωστόσο, εξακολουθούσε να είναι περίεργη για το πώς ο φίλος της ήξερε ότι ήταν ακριβό, οπότε και συνειδητοποίησε ότι το μενού του είχε «αναγραφόμενες τιμές πάνω του».

@abbiechatfield

First time travelling with money is WILD!!!!

♬ original sound – Abbie Chatfield

«Μόνο οι άνδρες παίρνουν μενού με τιμές; Πατριαρχία»

Στο κείμενο πάνω από το βίντεο, τόνισε την άποψή της και έγραψε: «Μόνο οι άνδρες παίρνουν μενού με τιμές; Πατριαρχία».

Σύμφωνα με το Atlas Obscura, το να δίνεται στις γυναίκες μενού χωρίς τιμές, γνωστό και ως «γυναικείο μενού», ήταν μια πρακτική σε «πολυτελή» εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη, καθώς θεωρούνταν ότι οι άνδρες θα πλήρωναν. Ο ιστότοπος σημειώνει επίσης πως τα μενού αυτά δεν είναι συνηθισμένα στις ΗΠΑ. Στα σχόλια κάτω από το βίντεό της, η Chatfield αναγνώρισε ότι το εστιατόριο στο οποίο γευμάτισε ήταν στη Βενετία της Ιταλίας.

Μέχρι τις 5 Απριλίου, το βίντεο έχει περισσότερες από 718.900 προβολές, με τους χρήστες του TikTok στα σχόλια να εκφράζουν πως δεν πρέπει να γίνονται υποθέσεις σχετικά με θέματα όπως η πληρωμή ή το μέγεθος της μερίδας για έναν άνδρα και μια γυναίκα σε ένα εστιατόριο.

«Η ιδέα του τι είναι “θηλυκό” και τι όχι στα εστιατόρια είναι γελοία!», αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. «Πάντα μου δίνουν το κοκτέιλ ή το μικρότερο γεύμα ακόμα και όταν δεν είναι δικό μου».

Ωστόσο, ορισμένοι τηλεθεατές υποστήριξαν σε μία γραμμή κλασσικού σεξιστικού στερεοτύπου ότι τα μενού δεν πρέπει να θεωρούνται πρόβλημα και ενθάρρυναν την Chatfield να βάλει τον φίλο της να πληρώσει το γεύμα τους.

«Μην παραπονιέσαι! Θα μου άρεσε να μου δώσουν ένα μενού χωρίς τιμές», έγραψε ένας χρήστης του TikTok, ενώ ένας άλλος είπε: «Ο άντρας πρέπει να πληρώσει, γι’ αυτό».