Αφιερώστε όλο τον χρόνο που χρειάζεστε για να επιμεληθείτε έναν χώρο και να τον διακοσμήσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ώστε να αρχίσετε να κάνετε το σπίτι να μοιάζει περισσότερο σαν σπίτι. Η εύρεση της σωστής διακόσμησης σε αυτόν τον κενό τοίχο πάνω από τον καναπέ σας είναι πιο απλή όταν τα αντικείμενα που επιλέγετε αντικατοπτρίζουν ποιος είστε και τι λειτουργεί καλά στον χώρο σας.

Τοποθετήστε μία ταπετσαρία

Η ταπετσαρία φέρνει μια δραστική αλλαγή και μια εντυπωσιακή νότα σε έναν χώρο. Αφήστε το σχέδιο να μιλήσει, όπως προτείνει το Ideal Home. Εάν η ταπετσαρία που επιλέγετε είναι αρκετά δραστική για να δημιουργήσει μια δήλωση από μόνη της, επιλέξτε να την αφήσετε σκέτη. Μην κρεμάτε τίποτα άλλο για να διαταράξετε τη διακόσμηση. Εάν, ωστόσο, επιλέξετε ένα ουδέτερο κάλυμμα τοίχου, τότε η προσθήκη τέχνης με πλαίσιο ή ράφια κλασικού στυλ μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η εικόνα που έχετε στο μυαλό σας.

Προσθέστε prints και μοτίβα για μια τολμηρή εμφάνιση

Φωτογραφίες, θεματικές εκτυπώσεις και τολμηρά έργα τέχνης μπορούν να αναδείξουν την προσωπικότητα και να φτιάξουν τη διάθεσή σας. Εάν ο χώρος σας είναι περισσότερο ουδέτερος, χρησιμοποιήστε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ ως έναν τρόπο για να προσθέσετε μια ποικιλία χρωμάτων στο περιβάλλον.

Δώστε την αίσθηση πρόσθετου χώρου κρεμώντας έναν καθρέφτη

Εάν ο χώρος του τοίχου το επιτρέπει, σκεφτείτε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη ως μέρος του διακοσμητικού σας σχεδιασμού. Αυτό το στοιχείο ανοίγει το χώρο και προσθέτει κάτι για να αντικατοπτρίζει όλη την ομορφιά στο δωμάτιο. Αυτή η ανακλαστική ικανότητα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο από όσο φαίνεται και αντανακλά τις διακοσμητικές πινελιές στην απέναντι πλευρά του δωματίου. Ωστόσο, ενώ όλοι οι καθρέφτες μπορεί να αντανακλούν το φως, το μέγεθός τους κάνει τη διαφορά και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε τον τέλειο για τον τοίχο σας.

Δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη

Τα βιβλία είναι ένα δημοφιλές βασικό στοιχείο διακόσμησης του σπιτιού και συχνά στοιβάζονται σε ένα τραπέζι ή δίπλα-δίπλα σε ένα ράφι. Αντί να τα αφήσετε σε ένα κουτί που μαζεύει σκόνη, λοιπόν, δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη πίσω από τον καναπέ. Το MyDomaine προτείνει τη δημιουργία ενός περιγράμματος ραφιού πάνω από τον καναπέ ως έναν εύκολο τρόπο για να τραβήξετε τα μάτια σας προς τα πάνω, κάνοντας τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Κρεμάστε ένα χαλί

Σύμφωνα με το Apartment Therapy, η προσθήκη ενός χαλιού στον τοίχο είναι η τέλεια σχεδιαστική λύση για κάθε κενό χώρο που χρειάζεται λίγη ενίσχυση αισθητικά. Σκεφτείτε να αναζητήσετε ένα αυθεντικό μαροκινό χαλί ή ένα χειροποίητο κομμάτι από την Ινδία. Προσθέστε αμέσως χρώμα και διάσταση κρεμώντας ένα μεγάλο χαλί στον τοίχο πάνω από τον καναπέ σας με σχέδιο ή αφηρημένο σχέδιο. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε μια κομψή ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας ένα κουρτινόξυλο για να κρεμάσετε το χαλί. Μπορείτε να κρεμάσετε ένα μεγάλο χαλί ή δύο τρία μικρότερα, ανάλογα και τις διαστάσεις του χώρου που θέλετε να καλύψετε.