Στην Ινδία, η οργή πολλών πολιτών στην πολιτεία Μπιχάρ, οδήγησε σε εκτεταμένες διαδηλώσεις και επεισόδια. Το εξαγριωμένο πλήθος, στην πλειονότητά του άνθρωποι που ένιωσαν αδικημένοι επειδή δεν προσλήφθηκαν από την Ένωση Σιδηροδρόμων, έβαλε φωτιά σε άδεια βαγόνια τρένου. Επίσης επιτέθηκαν σε ακόμη ένα τρένο με πέτρες.

Τις διαδηλώσεις διοργάνωσαν φοιτητικές ενώσεις, ενώ όλοι μαζί κατήγγειλαν πως η διαδικασία του διαγωνισμού της Ένωσης Σιδηροδρόμων δεν ήταν διαφανής. Σύμφωνα με το Reuters, η Ένωση Σιδηροδρόμων της Ινδίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο.

Στην Μπιχάρ, τα ποσοστά ανεργίας βρίσκονται στα ύψη και εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση για μια από τις 150 χιλιάδες δουλειές που ήταν διαθέσιμες. Γι’ αυτό και όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που προκήρυξε η Ένωση Σιδηροδρόμων της Ινδίας, εξοργίστηκαν. Πολλοί από τους επιτυχόντες είδαν τα ονόματά τους να καλύπτουν πολλές διαφορετικές θέσεις για τις οποίες ο οργανισμός αναζητούσε εργαζόμενους.

«Η διαδικασία πρόσληψης δεν ήταν διαφανής», είπε ο Ασούτος Σινγκ, ένας από τους διαδηλωτές στην Μπιχάρ, στο Reuters. «Μερικοί από τους υποψηφίους που προσελήφθησαν είδαν τα ονόματά τους σε διαφορετικές θέσεις εργασίας , κάτι που είναι πολύ άδικο», πρόσθεσε.

Η Αστυνομία έστειλε μεγάλη δύναμη στο σημείο για να σταματήσουν τα επεισόδια, αλλά η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με τη βια να εξαπλώνεται. Ωστόσο, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από τις σιδηροδρομικές γραμμές ώστε να επανήλθε η λειτουργία των δρομολογίων. Συνελήφθησαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα.

Τα επεισόδια, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Εδώ και τέσσερις ημέρες η πρωτεύουσα της πολιτείας Μπιχάρ, Πάτνα, έχει ξεσηκωθεί με τους φοιτητές να βρίσκονται στους δρόμους και να διαμαρτύρονται για τις ευκαιρίες που δεν έχουν. Έκαψαν λάστιχα και έστησαν οδοφράγματα σε μια μεγάλη λεωφόρο, ενώ υπήρξαν συγκρούσεις και με την Αστυνομία.