Όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες τάσεις ομορφιάς, ορισμένα αξεσουάρ μαλλιών με υπογραφή έχουν γνωρίσει μια επική άνοδο και πτώση σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, ενώ άλλα άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου -φαίνεται ότι τα scrunchies ανήκουν στην τελευταία κατηγορία. «Είναι η νοσταλγία της δεκαετίας του ’90 που επαναλαμβάνεται από μια νέα γενιά», εξηγεί η ανταποκρίτρια λιανικής και τεχνολογικών επιχειρήσεων του NPR, Alina Selyukh στο byrdie.com. Με τα scrunchies, λοιπόν, ξανά στη μόδα γεννάται το ερώτημα, γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν τα παραδοσιακά λαστιχάκια μαλλιών και επιλέγουν αντ’ αυτού αυτά τα διακοσμητικά υφασμάτινα αξεσουάρ;

Είναι πραγματικά τα scrunchies καλύτερα για τα μαλλιά σας;

Scrunchies

Σύμφωνα με την Andrea Nucete-Elliott, δημιουργό των εξατομικευμένων προϊόντων αξεσουάρ μαλλιών TIY, η χρήση ενός παραδοσιακού λάστιχου μαλλιών μπορεί να βλάψει τα μαλλιά από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Όπως εξηγεί στο ιστολόγιο της TIY, τα κλασικά λαστιχάκια μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στους θύλακες των μαλλιών μας. Όσο πιο σφιχτή είναι η αλογοουρά, τόσο πιο σοβαρή είναι η ζημιά. Η συνεχής πίεση του ελαστικού μπορεί να προκαλέσει ξέφτισμα των τριχών και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Αν ψάχνετε για μια πιο φιλική προς τα μαλλιά εναλλακτική λύση, λοιπόν, το scrunchie μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που αναζητούσατε.

Πείτε αντίο στους πονοκεφάλους και τη φθορά των μαλλιών

Κοτσίδα με scrunchie

Σύμφωνα με την Chelsea King, δημιουργό της εταιρείας χειροποίητων, υψηλής ποιότητας αξεσουάρ μαλλιών Chelsea King Inc., τα scrunchies δεν κάνουν απλώς λιγότερη ζημιά στα μαλλιά σας αλλά στην πραγματικότητα ενισχύουν την υγεία των μαλλιών σας. «Τα μαλλιά σας καταστρέφονται κυρίως κατά τη διαδικασία του ξεμπερδέματος όταν βγάζετε τα παραδοσιακά λαστιχάκια μαλλιών», είπε ο κομμωτής διασημοτήτων Cash Lawless. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το healthdigest.com, ένα scrunchie υψηλής ποιότητας θα αποτρέψει το σπάσιμο και το μπέρδεμα, καθώς το ύφασμα χρησιμεύει ως προστατευτικό φράγμα μεταξύ των μαλλιών σας και του ελαστικού.

Scrunchies

Τα Scrunchies, όμως, μπορούν να ωφελήσουν περαιτέρω την υγεία μας πέρα από από τα μαλλιά μας. Σύμφωνα με την Chelsea King Inc., ένα καλοφτιαγμένο scrunchie μπορεί να μειώσει την πιθανότητα πονοκεφάλων. Ενώ τα παραδοσιακά λαστιχάκια μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο, τα υψηλής ποιότητας scrunchies που χρησιμοποιούν πιο φαρδύ, πλεγμένο, φυσικό ελαστικό από ίνες μπορούν να κρατήσουν τα μαλλιά σας σταθερά στη θέση τους χωρίς τον πρόσθετο πονοκέφαλο.

«Όσοι από εμάς έχουν πιο σγουρά, πιο τραχιά, πιο kinki μαλλιά πρέπει να σκεφτόμαστε τις υφές και τα υλικά που αλληλεπιδρούν με τα μαλλιά μας, γιατί είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο», δήλωσε ο υπεύθυνος προϊόντων NPR, Khalon Richard στο NPR. Η αλλαγή του παραδοσιακού λάστιχου μαλλιών, λοιπόν, με αυτό το διασκεδαστικό υφασμάτινο αξεσουάρ όχι μόνο θα κρατήσει τα μαλλιά χαρούμενα και υγιή, αλλά και κομψά!