Όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού, οι Γάλλοι ξέρουν πώς να συνδυάζουν τη vintage ελκυστικότητα με το μοντέρνο σχεδιασμό όπως κανένας άλλος. Ενώ η παριζιάνικη διακόσμηση έχει τις ρίζες της σε ιστορικά σχέδια, όπως επιχρυσωμένους καθρέφτες και κρυστάλλινους πολυελαίους, το στυλ χαρακτηρίζεται και ως μοντέρνο με κομψά γλυπτά και έργα τέχνης. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η διακόσμηση του σπιτιού με έμπνευση από το Παρίσι είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις που θα δείτε παντού το 2022.

Και αν θέλετε αυτό το συγκεκριμένο je ne sais quoi στο σπίτι, δώστε προσοχή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί εύκολοι τρόποι για να ενσωματώσετε το στυλ στον υπάρχοντα χώρο σας.

Παριζιάνικη διακόσμηση σπιτιού

Πώς να δώσετε παριζιάνικες πινελιές διακόσμησης στο σπίτι σας

«Το Παρίσι έθεσε και θα θέτει πάντα τα πρότυπα για τη μόδα σε όλους τους τομείς. Είναι διαχρονικό και αιχμηρό ταυτόχρονα», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Caron Woolsey στο realsimple.com. Εξηγεί ότι ένα μεγάλο μέρος της απήχησης της παριζιάνικης διακόσμησης σπιτιού είναι ότι πολλοί από εμάς λαχταρούμε να ταξιδέψουμε στην Πόλη του Φωτός, ωστόσο, είναι επίσης ένα οικείο στυλ, καθιστώντας το μια «άνετη αισθητική για να την αγκαλιάσουμε από την άποψη του ρίσκου που παίρνουμε».

Αλλά αν δεν έχετε την πολυτέλεια να ζείτε σε ένα πραγματικό παριζιάνικο διαμέρισμα με αυτές τις διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως η τυχερή για παράδειγμα «Emily in Paris», η προσθήκη γαλλικής εμπνευσμένης διακόσμησης (με μέτρο) μπορεί να σας βοηθήσει.

Παρόλο, λοιπόν, που η ρομαντική διακόσμηση είναι συνυφασμένη με ένα παριζιάνικο σπίτι, τα παριζιάνικα σπίτια είναι, επίσης, πολύ μινιμαλιστικά, δίνοντας στους χώρους τους «χώρο» για να αναπνεύσουν περιορίζοντας την ακαταστασία. Με απλούς όρους, το less is more εδώ βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του.

Λεπτομέρειες από παριζιάνικης αισθητικής διαμέρισμα

Τα στοιχεία που θα προσθέσουν παριζιάνικη αισθητική στο σπίτι σας

«Ο χρυσός, το βελούδο, οι πλούσιες υφές και η έμφαση στο υλικό είναι παραδοσιακά παριζιάνικα στοιχεία, αλλά ο νέος γλυπτός φωτισμός και τα μοναδικά στοιχεία που δεν είχαν κάνει προηγουμένως την εμφάνισή τους, όταν συνδυάστηκαν με αυτά τα παριζιάνικα σημεία αναφοράς της διακόσμησης, δημιούργησαν ένα μοναδικό πάντρεμα του παλιού με το νέο με έναν τρόπο που αισθάνεται συναρπαστικός και εμπνευσμένος», συμπλήρωσε η Woolsey.