Το πολυσυζητημένο «Emily in Paris» επιστρέφει για δεύτερη σεζόν στο Netflix, δίνοντάς μας άλλη μια ματιά στην καθημερινότητα της Αμερικανίδας Έμιλι Κούπερ στο Παρίσι. Και είτε την λατρεύετε είτε όχι, η τηλεοπτική σειρά είναι μία από τις σειρές με τις περισσότερες προβολές στο Netflix, ενώ συνεχίζει να κάνει θραύση κερδίζοντας το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού με την έμφαση στη μόδα, την παριζιάνικη αισθητική και φινέτσα και τα… λαχταριστά κρουασάν σοκολάτας.

Ωστόσο, ένα από τα καλύτερα σημεία της σειράς είναι και η όμορφη παριζιάνικη αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση, που χαρακτηρίζουν τόσο το φινετσάτο γραφικό διαμέρισμα της Έμιλι, όσο και το κομψό γραφείο της. Αν θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας, λοιπόν, μια παριζιάνικη νότα ως προς την αισθητική του δεν έχετε παρά να αντιγράψετε κάποιες από τις διακοσμητικές συνήθειες της Έμιλι.

Ζωντανέψτε το σπίτι σας με φρέσκα λουλούδια

Emily in Paris

Η αισιόδοξη Έμιλι τείνει να βλέπει το la vie en rose, κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από όλα τα φρέσκα λουλούδια που διατηρεί τριγύρω της. Είναι μεγάλη θαυμάστρια των όμορφων λουλουδιών και συχνά εμφανίζεται με λουλούδια -όπως στη σκηνή που συναντά την Καμίλ ενώ αγοράζει ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα-, ενώ χρησιμοποιεί, επίσης, λουλούδια για να φωτίσει το γραφείο της στο Savoir, σύμφωνα με την Elite Daily.

Η συλλογή λουλουδιών από το ανθοπωλείο ή την αγορά της γειτονιάς σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσετε αυτό το στοιχείο γαλλικού κοριτσιού στο σπίτι σας. Το να έχετε φρέσκα λουλούδια στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σας δεν είναι μόνο όμορφο, αλλά μπορεί επίσης να τονώσει την ενέργεια και τη χαλάρωση σας, καθώς και να καθαρίσει τον αέρα σε ένα δωμάτιο, αναφέρει το healthdigest.com. Σύμφωνα με το Gardenista, μπορείτε να δώσετε στις λουλουδένιες συνθέσεις σας μια γαλλική ατμόσφαιρα επιλέγοντας μια μονόχρωμη χρωματική παλέτα, χρησιμοποιώντας ένα όμορφο και απέριττο βάζο και αγκαλιάζοντας μια μικρή ατέλεια, επιλέγοντας για παράδειγμα τα δικά σας λουλούδια και κλαδιά από την αυλή ή τον κήπο.

Δοκιμάστε ανοιχτά ράφια στην κουζίνα ή στο σαλόνι

Emily in Paris

Κανένα παριζιάνικο διαμέρισμα δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς κάποια ανοιχτά ράφια στην κουζίνα, σύμφωνα με το Daily Dream Decor. Είτε επιδεικνύετε τα κουτιά με τα μακαρόνια και τα ποτήρια νερού σας όπως η Έμιλι, είτε εκθέτετε την πιο χαριτωμένη συλλογή πιάτων σας, ο χώρος σας θα φαίνεται αμέσως πιο ανοιχτός, χαλαρός και πιο φωτεινός με την προσθήκη ενός ή δύο ανοιχτών ραφιών. Επιπλέον, αυτά τα ράφια θα αυξήσουν τον αποθηκευτικό χώρο και είναι σχετικά φθηνά σε σύγκριση με την εγκατάσταση νέων ντουλαπιών.

Ωστόσο, μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ενσωματώνετε ανοιχτά ράφια σε μια κουζίνα είναι ότι μπορεί γρήγορα να γίνουν ακατάστατα και αποδιοργανωμένα. Είναι καλύτερο να αποφύγετε να τοποθετείτε μικρές συσκευές όπως τοστιέρες και μπλέντερ στα συγκεκριμένα ράφια μαζί με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως ποτήρια κρασιού, καθώς θα σκονίζονται μεταξύ των χρήσεων. Εάν θέλετε να κρατήσετε, από την άλλη, τα ζυμαρικά σας σε κοινή θέα τοποθετήστε τα σε γυάλινα βάζα ή δοχεία.

Γίνετε ρομαντικές με μια απαλή, ουδέτερη χρωματική παλέτα

Ενώ η μόδα στο «Emily in Paris» είναι ένα θέμα που τραβά συνεχώς τα βλέμματα, σύμφωνα με το Netflix, πολλοί από τους εσωτερικούς χώρους της σειράς είναι ντυμένοι με πολύ πιο ήσυχα, ουδέτερα χρώματα. Οι ρομαντικές αποχρώσεις του κρεμ, του ροζ και του λευκού πρωταγωνιστούν στο διαμέρισμα της Έμιλι, ενώ το ίδιο ισχύει και για το υπνοδωμάτιο στο κάστρο των γονιών της Camille στην περιοχή Champagne της Γαλλίας. Σύμφωνα με το Apartment Therapy, τα ουδέτερα χρώματα θα διατηρήσουν τους εσωτερικούς σας χώρους κομψούς, ενώ θα τους προσφέρουν και μια ανεπιτήδευτη κλασική, γαλλική φινέτσα.

Για να προσθέσετε αυτήν την εκλεπτυσμένη χρωματική παλέτα στο σπίτι σας, αναζητήστε ουδέτερα κλινοσκεπάσματα, αξεσουάρ και μικρότερα διακοσμητικά αντικείμενα για να συνδυάσετε με πιο τολμηρά έπιπλα και έργα τέχνης. Οι τοίχοι μπορούν να βαφτούν σε λευκό ή κρεμ τόνο για να δημιουργήσουν ένα αριστοκρατικό φόντο, αλλά δεν χρειάζεται απαραιτήτως να αποφύγετε εντελώς το χρώμα! Σύμφωνα με το One Kind Design, τα λαμπερά χρώματα θα κρατήσουν τα πράγματα διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα στον χώρο του σπιτιού σας.