Η απαράμιλλη γοητεία του Παρισιού αποτελεί ζωντανό θρύλο για την γαλλική πρωτεύουσα, καθιστώντας την μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές των ταξιδιωτών που επιλέγουν την Ευρώπη για τις εξορμήσεις τους.

Τα καλαίσθητα μπιστρό και οι cozy καφετέριες, τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης και οι εκπληκτικές γκαλερί, οι εκθαμβωτικές μπουτίκ και οι βόλτες στις υπέροχες γειτονιές της Πόλης του Φωτός συγκαταλέγονται σίγουρα στα όσα έχει κανείς στο νου του όταν πρόκειται να επισκεφτεί την λαμπερή ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Τέσσερα λάθη που κάνουν όσοι επισκέπτονται το Παρίσι για πρώτη φορά

Τι γίνεται, ωστόσο, στην περίπτωση που απογοητευτείτε από τις ακριβές τιμές, τις μεγάλες ουρές κ.α.; Δείτε παρακάτω τι πρέπει να αποφύγετε, αλλά και τι να κάνετε, την πρώτη σας φορά στο Παρίσι για να σας μείνει το ταξίδι σας αξέχαστο.

Το shopping στη λεωφόρο Champs Elysees αποτελεί ομολογουμένως υπέροχη εμπειρία. Ωστόσο, οι μπουτίκ που εδρεύουν εδώ ανήκουν σε ακριβοθώρητους διεθνείς οίκους και οι τιμές τους είναι (μάλλον) τσουχτερές για τους περισσότερους. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα των ντόπιων και να επιλέξετε ανερχόμενες γειτονιές για shopping όπως το βόρειο Marais, η οδός Château d’Eau στο 10ο διαμέρισμα, οι κλασικές στοές με την Galerie Vivienne στο 2ο διαμέρισμα να είναι και η πιο διάσημη κ.α.

Ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin, σίγουρα αποτελεί μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Ωστόσο, το budget ανεβαίνει πολύ και δεν είστε σίγουροι ότι αυτό που θα δοκιμάσετε θα σας ικανοποιήσει γευστικά. Ως εναλλακτική, προτιμήστε κάποιο από τα υπέροχα μπιστρό της πόλης, στα οποία πολλοί καταξιωμένοι σεφ του Παρισιού δημιουργούν εκπληκτικά πιάτα. Κάποια από αυτά είναι τα Le Comptoir du Relais, Clover Green και Clover Grill.

Η άλλοτε bohemian αριστερή όχθη του Σηκουάνα έχει χάσει την αυθεντικότητά της, καθώς ο κόσμος που την επισκέπτεται είναι αμέτρητος. Αν θέλετε να βιώσετε μια 100% ιντελεκτουέλ εμπειρία στην Πόλη του Φωτός ανακαλύψτε το «αληθινό» Παρίσι στο κανάλι του St. Martin, στο 10ο διαμέρισμα. Hip μπουτίκ και υπέροχα μπιστρό δίπλα στο Σηκουάνα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Αν ένα έδεσμα είναι συνώνυμο της γαλλικής πρωτεύουσας αυτό σίγουρα είναι το κρουασάν και τα μακαρόν. Ωστόσο, αξίζει να μην αναλώνεστε καθημερινά στην κατανάλωσή του και να κρατήσετε λίγο χώρο στο… στομάχι σας και για άλλες λιχουδιές που είναι εξίσου πεντανόστιμες. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να δοκιμάσετε πατέ φρούτων, μπισκότα sable κ.α.