Ενώ το σώμα του καθενός είναι διαφορετικό και επομένως αντιδρά μοναδικά στις τροφές και τα σνακ που καταναλώνει κανείς μέσα στην ημέρα, κατά γενική ομολογία υπάρχουν κάποιες τροφές και σνακ που κάνουν το δέρμα σας πιο λαμπερό και νεανικό.

Υπάρχει, λοιπόν, μια αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ των ειδικών φροντίδας δέρματος ότι η βελτίωση της υγείας του εντέρου σας θα έχει απολύτως ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα σας. Επιπλέον, η κατανάλωση τροφών που υποστηρίζουν το δέρμα θα δώσει στα κύτταρα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν.

Μπάρα με δημητριακά

Αυτή η σύνδεση είναι τόσο σημαντική, σημειώνει η αισθητικός διασημοτήτων Natalie Aguilar, στο mindbodygreen.com, που ενθαρρύνει τους πελάτες της να τρώνε συγκεκριμένα σνακ για το δέρμα. «Πάντα ζητάω από τους πελάτες μου να έχουν τρία σνακ που θα ωφελήσουν το δέρμα τους μέσα στην ημέρα, κατά προτίμηση μούρα», εξηγεί στο mindbodygreen.com, κι αυτό γιατί τα μούρα βοηθούν στη λάμψη του δέρματος. «Τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα σας από τον ήλιο καθώς και βιταμίνη C που μπορεί να φωτίσει το δέρμα σας».

Μάλιστα, μπορεί κι εσείς να έχετε εισάγει ήδη στην καθημερινότητά σας διατροφικές επιλογές που ωφελούν το δέρμα σας, χωρίς να το γνωρίζετε. Για παράδειγμα, τα ασπράδια αβγών στο πρωινό σας, αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ το ντρέσινγκ με ελαιόλαδο και λεμόνι στη σαλάτα σας είναι εξαιρετικό για τα αντιοξειδωτικά και τα λιπαρά οξέα που περιέχει.

Πράσινο τσάι

Ιδέες για σνακ που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια λαμπερή επιδερμίδα

Αν όμως έχετε ανάγκη από περισσότερη έμπνευση για τροφές που θα κάνουν το δέρμα σας πιο λαμπερό, πάρτε μερικές ιδέες παρακάτω και αποκτήστε τη νεανική λάμψη που τόσο επιθυμείτε.

Τρόφιμα, για παράδειγμα, που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κίμτσι (κορεάτικο τουρσί) και η κομπούτσα (μύκητας), μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της μικροχλωρίδας του εντέρου σας. Μια ακμάζουσα μικροχλωρίδα μεταφράζεται σε καλύτερη υγεία του δερματικού φραγμού.

Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, με το mindbodygreen.com να αναφέρει ότι το πράσινο τσάι υποστηρίζει το δέρμα ενάντια σε περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες -την κύρια αιτία των ρυτίδων. Επιπλέον, ένα αγγούρι είναι περισσότερο από 95% νερό, οπότε αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε να πίνετε νερό όλη την ημέρα, δοκιμάστε να φάτε λίγο αγγούρι.

Τροφές με υγιή λίπη για λαμπερό δέρμα

Όλοι μπορούμε να επωφεληθούμε από την κατανάλωση περισσότερων υγιεινών λιπών και η λήψη αυτών από το αβοκάντο σας προσφέρει άλλα οφέλη, όπως περισσότερα από 14 μέταλλα, πρωτεΐνες, διαλυτές φυτικές ίνες, φυτοστερόλες. πολυφαινόλες, καροτενοειδή και ωμέγα-3.

Οι σπόροι ροδιού και τα εκχυλίσματα σπόρων ροδιού, επίσης, είναι πολύ χρήσιμα για την προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Μάλιστα, το mindbodygreen.com αναφέρει ότι το εκχύλισμα ροδιού αυξάνει την ανθεκτικότητα του δέρματος στις ακτίνες UVB και ότι μπορεί να βοηθήσει στην κοινή μελάγχρωση που προκαλείται από τον ήλιο.

Αυτό που αξίζει να έχετε στο νου, τελικά, είναι το ότι υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να υποστηρίξουν το δέρμα σας -είτε μέσω παραγωγής κολλαγόνου, ενυδάτωσης, αντιοξειδωτικής προστασίας ή υποστήριξης του εντέρου- και η εύρεση ενός διατροφικού προγράμματος που λειτουργεί για εσάς έχει να κάνει πρωτίστως με το να ακούτε το σώμα σας.