Η fitness influencer Ali Kay αποκαλύπτει πώς διατηρεί τη ρουτίνα της άσκησής της ως μαμά και επιχειρηματίας για να καταφέρει να ισορροπήσει τόσο τον ψυχικό της κόσμο, όσο και τον συναισθηματικό. Το πρώτο πράγμα που άρχισε να κάνει, λοιπόν, μετά και την δεύτερη εγκυμοσύνη της ήταν μικρές και σταδιακές αλλαγές στην καθημερινότητά της, που θα της έδιναν τη δυνατότητα να ασκείται, έστω και για λίγα λεπτά στην αρχή.

Η influencer Ali Kay αποκαλύπτει πώς διατηρεί τη ρουτίνα της άσκησής της ως εργαζόμενη μαμά

«Πραγματικά, όλα ξεκίνησαν με το να σπρώχνω τον γιο μου στο καρότσι», είπε η Ali σε συνέντευξή της στο Health Digest. «Ήταν πέντε λεπτά περπάτημα -αυτό ήταν πραγματικά το μόνο που μπορούσα να κάνω. Αλλά άρχισα να ανυπομονώ για αυτά τα πέντε λεπτά κάθε μέρα. Αυτά τα πέντε λεπτά την ημέρα μετατράπηκαν σε 10 λεπτά και μετά σε 20 λεπτά. Το περπάτημα ενώ έσπρωχνα το καρότσι έγινε τζόκινγκ» συμπλήρωσε. Σύντομα, η Άλι έκανε σταθερά 30 λεπτά κίνησης κάθε μέρα και αυτή η κίνηση τη μεταμόρφωσε σωματικά και ψυχικά.

Αυτό που συμβουλεύει η fitness influencer, λοιπόν, σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες (αλλά και πατεράδες) είναι να κάνετε την άσκηση προτεραιότητά σας, ανεξάρτητα από το τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας. Καθώς η Άλι άρχισε να ανυπομονεί να ασκείται κάθε μέρα, παρατήρησε, επίσης, ότι ένιωθε καλύτερα σωματικά και ψυχικά όταν γυμναζόταν. Ενώ συνειδητοποίησε, επίσης, ότι όταν δεν έδινε προτεραιότητα στη ρουτίνα άσκησής της, δεν μπορούσε να είναι ο καλύτερος εαυτός της. Ήταν ξέφρενη και οξύθυμη με την οικογένειά της, ενώ έχανε πολύ εύκολα και την υπομονή της.

Όταν, όμως, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό της για να ασκήσει το σώμα της, έγινε πιο ανθεκτική στο άγχος. Έμαθε ότι το να δώσει προτεραιότητα στη ρουτίνα της γυμναστικής ήταν ο καλύτερος τρόπος για να νιώθει καλά και να είναι η καλύτερη σύζυγος και μαμά. Έτσι, βάζει την άσκηση ως προτεραιότητα, ακόμα κι όταν είναι δύσκολο να χωρέσει λίγα λεπτά γυμναστικής σε ένα, ήδη, φορτωμένο, πρόγραμμα.