Τον τελευταίο καιρό και λόγω της νέας πραγματικότητας πολλές είναι εκείνες που δουλεύουν αλλά και γυμνάζονται από το σπίτι. Αν και είναι δύσκολο να διατηρήσετε τη ρουτίνα της γυμναστικής σας φρέσκια, η εύκολη χορευτική προπόνηση Cardio διάρκειας 9 λεπτών που θα δείτε παρακάτω στο βίντεο, αποτελεί την πιο ευχάριστη και χορευτική άσκηση που κάνατε ποτέ μόνες στο σπίτι. Μάλιστα, είναι τόσο απολαυστική που από μόνες σας θα θέλετε να την επαναλάβετε ξανά και ξανά.

Σύμφωνα με την προπονήτρια Janeil Mason, «ο χορός cardio είναι ένας είδος άσκησης εξαιρετικά διασκεδαστικό και ενεργητικό, δίνοντας, στην ουσία την εντύπωση ότι δεν γυμνάζεσαι, αλλά χορεύεις»!

Στο βίντεο η Janeil Mason έχει δημιουργήσει μια πολύ εύκολη χορευτική ρουτίνα καρδιαγγειακής άσκησης με πέντε διαφορετικές βασικές κινήσεις, συνολικής διάρκειας, μόλις 9 λεπτών. «Καθώς αρχίζουμε να χορεύουμε, μη διστάσετε να προσθέσετε μερικές κινήσεις των χεριών σας ή λίγη επιπλέον προσωπικότητα και όρεξη -ό,τι χρειάζεται το σώμα σας- για να απολαύσετε την άσκησή σας στο έπακρο», εξηγεί η Mason.

Κάθε μέρος αυτής της ρουτίνας είναι πολύ απλό και ευχάριστο στην εφαρμογή του και το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν νομίζετε ότι έχετε δύο αριστερά πόδια και καμία σχέση με το χορό θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Αν φτάσετε στο τέλος του προγράμματος και θέλετε ακόμα περισσότερα, κάντε το back up και χορέψτε την 9λεπτη προπόνηση άλλη μια φορά! «Σας ενθαρρύνω να κάνετε αυτές τις ρουτίνες μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος προπόνησής σας όσο πιο συχνά μπορείτε, αλλά στοχεύστε τουλάχιστον δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα», διευκρινίζει στο mindbodygreen.com η Mason.

H εύκολη χορευτική προπόνηση Cardio διάρκειας 9 λεπτών για εσάς που γυμνάζεστε από το σπίτι

Το πρόγραμμα διαρκεί μόλις 9 λεπτά, ενώ δεν χρειάζεται εξοπλισμός, πέρα από την καλή σας διάθεση. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μετακινείστε από τη μια άσκηση στην άλλη, σύμφωνα με τις οδηγίες. Ακολουθήστε το βίντεο σαν χορογραφία και επαναλάβετε τη ρουτίνα άλλη μια φορά μέχρι το τέλος, εάν θέλετε μια μεγαλύτερη προπόνηση.

Μονό-Μονό-Διπλό

Σταθείτε με τα πόδια σας σε απόσταση μεγαλύτερη από τους ώμους και χτυπήστε το δεξί σας πόδι στο έδαφος μία φορά και μετά επαναλάβετε με το αριστερό πόδι. Στη συνέχεια, πατήστε δύο φορές με το δεξί και συνεχίστε τη ροή της άσκησης, μετρώντας μονό- μονό- διπλό.

Μπροστά-Μπροστά-Πίσω-Πίσω

Σταθείτε με τα πόδια σας πιο ανοιχτά από την απόσταση των ώμων. Κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός με το δεξί σας πόδι και μετά κάντε ένα βήμα μπροστά στο ίδιο επίπεδο με το αριστερό σας πόδι. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση με το δεξί πόδι και μετά το αριστερό. Συνεχίστε, ουσιαστικά κινούμενες σε τετράγωνο σχήμα με τα πόδια σας.

Τζάμπινγκ Τζακ

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, με τα χέρια στα πλάγια. Σηκώστε τα χέρια σας προς τα πλάγια και πάνω από το κεφάλι σας. Ταυτόχρονα, πηδήξτε προς τα πλάγια. Αντιστρέψτε γρήγορα την κίνηση και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Hip Rolls

Ξεκινήστε με τα πόδια σας πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων. Περιστρέψτε τους γοφούς σας σε κύκλο, κινούμενες δεξιόστροφα και αντιστρέψτε την κίνηση, όταν σας δοθεί η εντολή.