Κόκκινα ή ξανθά, μαύρα ή καστανά, τα μαλλιά έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, καθώς αποτελούν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τον τύπο και την προσωπικότητά μας.

Όταν, μάλιστα, είναι λαμπερά και στιλπνά, πλούσια και υγιή, θεωρούνται συνώνυμο της θηλυκότητας, χαρίζουν στιλ και μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Αντίθετα, όταν δείχνουν θαμπά, ατίθασα και μοιάζουν απεριποίητα, προκαλούν αμηχανία και ανασφάλεια.

Τι οφείλετε να κάνετε, λοιπόν, για αυτά;

1. Συνεχής φροντίδα

Για να διατηρείτε τα μαλλιά σας πάντα υγιή και όμορφα, θα πρέπει να τα φροντίζετε συνεχώς, ιδιαίτερα στις μέρες μας, που ο σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει ακόμη και τα μαλλιά πιο απαιτητικά!

Όμως, ευτυχώς, όσο περισσότερο «εξειδικεύονται» οι ανάγκες των μαλλιών, τόσο εκσυγχρονίζονται και τα προϊόντα φροντίδας και περιποίησής τους, με αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κατάλληλο προϊόν για την περίπτωσή του, όσο σπάνια και αν είναι αυτή…

2. Κατάλληλα προϊόντα

Ελέγξτε το φριζάρισμα χρησιμοποιώντας προϊόντα φροντίδας ειδικά μελετημένα για αυτόν το σκοπό. Ωστόσο, αν τα μαλλιά είναι πολύ λεπτά, τα σαμπουάν και οι κρέμες αυτού του είδους μπορεί να τα βαρύνουν και να τα κάνουν να χάσουν τον όγκο τους. Επομένως, πρέπει να επιλέγετε προϊόντα που να ανταποκρίνονται πάντοτε στο δικό σας τύπο μαλλιών.

3. Άψογο φορμάρισμα

Η λεπτή τρίχα φορμάρεται αρκετά δύσκολα και έχει την τάση να «κάθεται» γρήγορα, παρασύροντας και το χτένισμα μαζί της. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, καλό είναι να μην αρκείστε μόνο στα προϊόντα styling, αλλά η προεργασία να αρχίζει από το λούσιμο με ένα σαμπουάν που δίνει όγκο. Γιατί έτσι δε δυναμώνει μόνο περισσότερο η τρίχα, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για να διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το χτένισμα, ιδιαίτερα για όσες έχετε ίσια και λεπτά μαλλιά.

4. Ρύθμιση της λιπαρότητας

Τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται συχνό λούσιμο, αφού έχουν την τάση να λαδώνουν, κάτι που οφείλεται στην υπερέκκριση των σμηγματογόνων αδένων. Η λύση βρίσκεται στη ρύθμιση και στον έλεγχο της λιπαρότητας με τα κατάλληλα προϊόντα.

Επίσης, υπάρχουν και τα μαλλιά με τις λιπαρές ρίζες και τις ξηρές άκρες. Για την κατηγορία αυτή υπάρχουν τα «έξυπνα» προϊόντα –σαμπουάν και κοντίσιονερ– που εξισορροπούν το αντίθετο πρόβλημα και επαναφέρουν τα μαλλιά στη φυσιολογική τους κατάσταση.

5. Τιθάσευση της τρίχας

Τα μαλλιά σας είναι ατίθασα, φριζάρουν και δεν μπορείτε να τα ελέγξετε; Ή, πάλι, μήπως τα σπαστά ή φυσικά σγουρά μαλλιά σας ακόμη και με την παραμικρή υγρασία έχουν την τάση να φριζάρουν, δηλαδή να κατσαρώνουν ανεξέλεγκτα χάνοντας τον όγκο, το νεύρο και την ελαστικότητά τους;

Οι ειδικές συνθέσεις, εμπλουτισμένες με έλαια και σιλικόνη, είναι ό,τι καλύτερο για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς εμποδίζουν την εμφάνιση φριζαρίσματος και διατηρούν ανέπαφη την ελαστικότητα των μαλλιών.

6. Διατήρηση του χρώματος και της λάμψης

Σίγουρα θα θέλετε να διατηρείτε «ζωντανό» το χρώμα και τη λάμψη των βαμμένων μαλλιών σας, έτσι δεν είναι; Τότε αναζητήστε τα ειδικά προϊόντα που, χάρη στο πρωτοποριακό σύστημά τους, η επιφάνεια της τρίχας περιβάλλεται από ένα πλέγμα που αντανακλά το φως και χαρίζει λαμπερά και γυαλιστερά μαλλιά σαν καθρέφτης!

7. Πρόσθετη φροντίδα για τα βαμμένα μαλλιά

Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ανάγκη από πρόσθετη περιποίηση, την οποία μόνο μια πλούσια μάσκα που διατηρεί την τρίχα υγιή και το χρώμα αναλλοίωτο μπορεί να προσφέρει.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, ένα τέτοιο προϊόν θα προσφέρετε στα μαλλιά σας δύναμη και ενέργεια, αναζωογόνηση και ζωντάνια και ολική επανόρθωση, που θα αναδομεί σε βάθος τα ξηρά μαλλιά.

8. Σύνεση με τα προϊόντα styling

Μην παραφορτώνετε τα μαλλιά σας με τζελ, αφρούς, κερί, γιατί έτσι επιβαρύνεται η τρίχα και δείχνει θαμπή. Χρησιμοποιείτε, λοιπόν, αυτά τα προϊόντα με μέτρο και διαλέγετε φόρμουλες που δεν κοκαλώνουν τα μαλλιά και δεν τα κάνουν να μοιάζουν λαδωμένα.

Επίσης, φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικές με το κερί, εφαρμόζετε τα προϊόντα για όγκο κοντά στις ρίζες, χρησιμοποιείτε τους αφρούς ομοιόμορφα σε όλη την έκταση της τρίχας και πάνω σε νωπά, καλά σκουπισμένα μαλλιά. Τέλος, προτιμήστε ένα ήπιο σαμπουάν για συχνή χρήση, εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα styling σε καθημερινή βάση.

Πηγή: belife.gr