Η ακμή είναι ένα κοινό πρόβλημα δέρματος για πολλούς ανθρώπους. Είναι ενοχλητική ανεξάρτητα από το πού εμφανίζεται στο σώμα, αλλά τα σπυράκια γύρω από το στόμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά. Μάλιστα, είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθούν και μπορεί να κάνουν δραστηριότητες όπως η ομιλία και το φαγητό μέχρι και επώδυνες. Γιατί λοιπόν είναι πολλές οι γυναίκες που εμφανίζουν σπυράκια σε αυτό το άβολο σημείο; Μάθετε, λοιπόν, τι τα προκαλεί και τι μπορείτε να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε.

Σύμφωνα με το Healthline, η ακμή εμφανίζεται όταν οι πόροι φράσσονται με έλαιακαι νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον πόρο, προκαλώντας κόκκινο ή λευκό εξόγκωμα. Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα, αλλά πιο συχνά εντοπίζεται στο πρόσωπο επειδή το δέρμα παράγει πολλά έλαια σε αυτήν την περιοχή. Τα σπυράκια που αναπτύσσονται κοντά στο στόμα, λοιπόν, είναι συχνά αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενου ερεθισμού στην περιοχή που μπορεί να οδηγήσει στο φραγμό των πόρων στο συγκεκριμένο σημείο.

Γυναίκα περιποιείται την ακμή της

Μερικές κοινές αιτίες ακμής γύρω από το στόμα, ωστόσο, περιλαμβάνουν την εφαρμογή lip balm πέρα από τα χείλη και τη συχνή χρήση του κινητού σας τηλεφώνου, ενώ οι ορμόνες και η γενετική μπορεί, επίσης, να παίζουν κάποιο ρόλο.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ακμή κοντά στο στόμα σας

Τα σπυράκια που εμφανίζονται γύρω από το στόμα σας είναι τα ίδια με εκείνα που εμφανίζονται οπουδήποτε αλλού στο πρόσωπό σας, επομένως μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με το healthdigest.com, ο τακτικός καθαρισμός και η απολέπιση του δέρματός σας εμποδίζει τους πόρους να φράξουν με λιπαρά και νεκρά κύτταρα. Αναζητήστε καθαριστικά με συστατικά που καταπολεμούν την ακμή, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και το σαλικυλικό οξύ για πρόσθετη δύναμη καταπολέμησης των σπυριών.

Ακμή

Θα πρέπει επίσης να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας το βράδυ και να εξετάζετε το περιστασιακό χημικό peeling για να διατηρείτε τους πόρους καθαρούς.

Ο καλύτερος τρόπος, ωστόσο, για να αντιμετωπίσετε την ακμή γύρω από το στόμα σας, ειδικά εάν είναι επαναλαμβανόμενη, είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Ένας πιστοποιημένος δερματολόγος έχει τις γνώσεις και τα εργαλεία για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε την ακριβή αιτία των σπυριών σας και να βρείτε την καλύτερη λύση.