Οι ραγάδες είναι ουλές που προκαλούνται από το τέντωμα ή τη γρήγορη συρρίκνωση του δέρματος και ένας μεγάλος «πονοκέφαλος» για όσες τελικά τις αποκτήσουν. Πόσο το λάδι καρύδας μπορεί να είναι αποτελεσματικό με την αντιμετώπισή τους;

Οι ραγάδες μπορούν να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ταχείας αύξησης ή απώλειας βάρους, εκτοξεύσεις ανάπτυξης ή οποιεσδήποτε άλλες παρόμοιες αλλαγές στο σώμα. Παρόλο που δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ντρέπεστε, πολλές είναι εκείνες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ραγάδες με διάφορους τρόπους. Ένας από τους οποίους και το λάδι καρύδας.

Λάδι καρύδας

Λάδι καρύδας: Πόσο αποτελεσματικό είναι με την αντιμετώπιση των ραγάδων

Σύμφωνα με το Healthline, το λάδι καρύδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να θρέψετε το δέρμα σας και να βελτιώσετε την ελαστικότητά του. Οι ραγάδες εμφανίζονται όταν τα κατώτερα στρώματα του συνδετικού ιστού του δέρματός σας τεντώνονται τόσο πολύ που σχίζονται. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε τύπο δέρματος, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν το δέρμα σας είναι ξηρό. Το τρίψιμο με λάδι καρύδας στο δέρμα σας κάθε μέρα μπορεί να το διατηρήσει ενυδατωμένο και να αποτρέψει τη δημιουργία νέων ουλών. Το λάδι καρύδας μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τις νέες ραγάδες να επουλωθούν πιο γρήγορα και μπορεί να φωτίσει το δέρμα για να βελτιώσει την εμφάνιση των ραγάδων.

Γυναίκα περιποιείται τα μαλλιά της

Άλλα οφέλη του λαδιού καρύδας

Σύμφωνα με το Medical News Today, η κατανάλωση λαδιού καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων καλής χοληστερόλης. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στη μείωση των επιπέδων του στρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ως μάσκα για να βελτιώσετε την όψη και την υφή των μαλλιών σας. Μερικοί άνθρωποι ρίχνουν λάδι καρύδας στο στόμα τους ως τρόπο για να βελτιώσουν την αναπνοή τους και να λευκάνουν τα δόντια τους, αν και συνεχίζονται οι μελέτες για να αποδειχθεί εάν αυτή η τεχνική έχει αποτελέσματα ή όχι.

Υπάρχει επί του παρόντος κάποια διαμάχη σχετικά με τα οφέλη του λαδιού καρύδας για την υγεία όταν καταναλώνεται λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά. Αν και αυτό το λάδι είναι σχετικά υψηλό σε κορεσμένα λιπαρά, μπορείτε να το απολαύσετε με ασφάλεια με μέτρο, εξηγεί το healthdigest.com.