Η στάση του σώματος και συγκεκριμένα του κεφαλιού, είναι τόσο δυνατή που όχι μόνο μαγνητίζει τα βλέμματα του αντίθετου φύλου, αλλά αφυπνίζει τα ένστικτα και γοητεύει.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι αυστραλιανοί επιστήμονες, η μελέτη των οποίων δημοσιεύτηκε στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας «Evolutionary Psychology».

Η κλίση του κεφαλιού, που τις περισσότερες φορές γίνεται ασυνείδητα, βοηθά στο να αλλάξει η γωνία υπό την οποία φαίνεται το πρόσωπο και κάνει πιο ελκυστικούς τους ανθρώπους.

Και σε αυτό το σημείο, οι επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν πως με άλλο τρόπο πρέπει να γέρνουν το κεφάλι τους οι γυναίκες και με άλλο οι άνδρες ώστε να κερδίζουν τα βλέμματα.

Όπως διαπίστωσαν λοιπόν, οι γυναίκες γίνονται πιο γοητευτικές όταν σκύβουν ελαφρά το κεφάλι τους προς τα εμπρός και κάτω, κοιτάζοντας δηλαδή τον άνδρα από τα χαμηλά, ενώ αντίθετα οι άνδρες γίνονται πιο ελκυστικοί, όταν γέρνουν λίγο το κεφάλι τους προς τα πίσω και πάνω, ώστε να κοιτούν την γυναίκα κάπως… αφ’ υψηλού! Γιατί; Οι επιστήμονες θεωρούν πως αυτή η στάση τους κάνει πιο αρρενωπούς.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τρισδιάστατα μοντέλα ανδρικών και γυναικείων προσώπων που κατασκευάστηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα οποία φαίνονταν να γέρνουν υπό διάφορες γωνίες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Μια ομάδα εθελοντών κλήθηκε να αξιολογήσει τα πρόσωπα από άποψη γοητείας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, από όπου και προέκυψαν τα παραπάνω συμπεράσματα.

Σε επόμενη έρευνά τους, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να διαπιστώσουν αν οι άνθρωποι υποσυνείδητα γέρνουν τα κεφάλια τους, όταν φλερτάρουν.