Εάν έχετε προπόνηση και πεινάτε, παρακάτω θα βρείτε επτά υγιεινές ιδέες για σνακ, σύμφωνα με το realsimple.com, τις οποίες, ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώσετε τουλάχιστον μία ώρα πριν την προπόνηση. Σνακ που ναι μεν θα καλύψουν την ανάγκη σας για φαγητό, αλλά, ταυτόχρονα, θα σας προσφέρουν και την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της προπόνησής σας.

Πράσινο smoothie

Τα smoothies μπορούν να σας δώσουν μια ώθηση ενέργειας για μαθήματα cardio χωρίς να σας κάνουν να νιώθετε υπερβολικά γεμάτοι. Φροντίστε να επιλέξετε συστατικά που παρέχουν μια καλή ισορροπία υδατανθράκων και πρωτεϊνών, όπως μισή παγωμένη μπανάνα, 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπανάκι, 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πρωτεΐνης και 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα αμυγδάλου. Δεδομένου ότι τα smoothies μπορεί να περιέχουν μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων και θρεπτικών συστατικών, προσπαθήστε να τα πιείτε δύο έως τρεις ώρες πριν από την άσκησή σας.

Ένα μέτριο μήλο και μια κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο

Ένας κλασικός συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ιδανικός για να τροφοδοτήσει μια ελαφριά προπόνηση όπως η γιόγκα ή το κολύμπι. Στην περίπτωση που δεν σας αρέσουν τα μήλα ή δεν είναι η εποχή τους, αντικαταστήστε τα με αχλάδια ή φράουλες.

Άπαχο γιαούρτι

Γιαούρτι

Το γιαούρτι αποτελεί μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθά στην πρόληψη της μυϊκής βλάβης και προάγει τη διαδικασία της αποκατάστασης. Καλό είναι να το καταναλώσετε μία έως δύο ώρες πριν από μια συνεδρία. Για να προσθέσετε μερικούς υγιείς υδατάνθρακες στο μείγμα, συμπληρώστε με μέλι ή σπιτική γκρανόλα.

Αποξηραμένες φέτες μάνγκο και ωμά αμύγδαλα

Μία χούφτα αποξηραμένα φρούτα και μικτοί ξηροί καρποί βοηθούν στην παροχή καυσίμου μεγάλης διάρκειας για τρέξιμο ή πεζοπορία. Απλά φροντίστε να είναι περίπου 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού και προσπαθήστε να τα καταναλώσετε περίπου μία ώρα νωρίτερα από την προπόνηση, αναφέρει το realsimple.com.

χουρμάδες

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι γεμάτοι φυσικά σάκχαρα που είναι εύπεπτα και παρέχουν ενέργεια γρήγορης δράσης για μια προπόνηση αντοχής, αναφέρει στο realsimple.com η Natalie Rizzo, MS, RD, και ιδρύτρια της Greenletes. Μπορείτε να φάτε έναν ή δύο στην περίπτωση που πιάσετε τον εαυτό σας να θέλει κάτι να τσιμπήσει πριν ξεκινήσει η προπόνησή σας.

Ψωμί ολικής αλέσεως φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Αυτός ο συνδυασμός παρέχει υψηλότερη ποσότητα υδατανθράκων ταχείας πέψης -ιδανικός για να τροφοδοτήσει έντονες προπονήσεις όπως το τρέξιμο ή η προπόνηση HIIT, εξηγεί στο therealsimple.com η Mackenzie Burgess, RDN, διατροφολόγος και δημιουργός συνταγών στην Cheerful Choices με έδρα το Ντένβερ. Καταναλώστε το τουλάχιστον μία ώρα πριν από μια έντονη προπόνηση ώστε να εξασφαλίσετε τον απαραίτητο χρόνο για τη διαδικασία της πέψης.

ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί

Για προπονήσεις με χαμηλότερο αντίκτυπο, όπως η γιόγκα ή το πιλάτες, το σώμα χρησιμοποιεί λίπος για καύσιμο. Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα πριν από ένα από αυτά τα είδη προπονήσεων θα ξεγελάσει την πείνα και θα σας κρατήσει δυναμωμένες, εξηγεί η Rizzo.