Ακόμη κι αν δεν έχετε παιδιά, ένα παιδικό σαμπουάν αξίζει πάντα να βρίσκεται στο σπίτι σας, καθώς όπως προκύπτει, αποδεικνύεται άψογος σύμμαχος για τον καθαρισμό διαφόρων αξεσουάρ και αντικειμένων μέσα στο σπίτι. Ακόμη και του προσώπου σας.

Πλύσιμο προσώπου

Εάν το σαμπουάν του μωρού είναι αρκετά απαλό για το τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας, τότε είναι λογικό ότι θα ήταν αρκετά απαλό και για το δέρμα σας. Σύμφωνα με το thehealthy.com οι δερματολόγοι συχνά συνιστούν στα άτομα με σμηγματορροϊκή δερματίτιδα να χρησιμοποιούν βρεφικό σαμπουάν για να πλένουν το πρόσωπό τους κάθε μέρα.

Καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ

Οι βρώμικες βούρτσες μακιγιάζ μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία και την επιδερμίδα σας προκαλώντας εξανθήματα, λέει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD). Για να διατηρήσετε, λοιπόν, το δέρμα σας ασφαλές, το AAD συνιστά να πλένετε τα πινέλα σας κάθε επτά έως 10 ημέρες σε μείγμα νερού και απαλό σαμπουάν. Πλύνετε με παιδικό σαμπουάν, λοιπόν, μόνο τις άκρες και ξεπλύνετε καλά. Πιέστε την επιπλέον υγρασία και μετά αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε μία πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί.

Καθαρισμός δερμάτινων ειδών

Το δερμάτινο μπουφάν σας όπως και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ, διακοσμητικό ή έπιπλο στο σπίτι σας, δεν θέλει να υποβληθεί σε σκληρά καθαριστικά. Έτσι, για να τα καθαρίσετε απλά διαλύστε λίγο σαμπουάν για μωρά σε νερό, σκουπίστε το με ένα μαλακό, υγρό πανί και στεγνώστε με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

Περιποίηση κοσμημάτων

Από τα διαμάντια μέχρι και τα διακοσμητικά κοσμήματα πάνω σε ρούχα, το παιδικό σαμπουάν αποδεικνύεται το καλύτερο καθαριστικό. Με αυτό μπορείτε να καθαρίσετε το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας βράζοντάς το σε ένα μείγμα βρεφικού σαμπουάν και νερού αλλά και να καθαρίσετε κοσμήματα σε ρούχα, με τη βοήθεια μιας μπατονέτας. Απλά ανακατέψτε μαζί μια σταγόνα σαμπουάν για μωρά και νερό και εφαρμόστε με μία μπατονέτα ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώστε καλά.