Ακόμα κι αν προσπαθείτε να χάσετε πόντους από τη μέση σας, οι πιθανότητες να μην θέλετε να ακούσετε τη λέξη λεπτός σε σχέση με τα μαλλιά σας. Αλλά ακόμη και αν έχετε ήδη αδύναμες τρίχες περισσότερο από το συνηθισμένο, δεν είναι πολύ αργά για να τις σώσετε.

Δείτε τη λίστα με τις συνήθειες που πρέπει να κόψετε για να αποφύγετε τα αδύναμα και λεπτά μαλλιά!

1. Το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό αφυδατώνει τα σκέλη της τρίχας (ακριβώς όπως και το δέρμα), με αποτέλεσμα να τα στεγνώνει, με αποτέλεσμα τα μαλλιά για γίνονται πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

2. Τα θερμαντικά εργαλεία για το styling

H ζέστη από το σεσουάρ ή το ψαλίδι ισιώματος, βλάπτει τις πρωτεΐνες που προστατεύουν τα μαλλιά.

3. Οι γρήγορες δίαιτες

Όταν βάζετε τον εαυτό σας σε κατάσταση πείνας, αναγκάζετε το σώμα να κατευθύνει την ενέργειά του (τη λίγη που έχει) προς βασικές λειτουργίες, όπως βοηθώντας την καρδιά και το μυαλό σας , αντί να βοηθά τα μαλλιά.

4. Ο κακός χειρισμός των βρεγμένων μαλλιών

Τα σκέλη της τρίχας δεν είναι ποτέ πιο επιρρεπή στο σπάσιμο όσο όταν είναι βρεγμένα.

Το βούρτσισμα και το χτένισμα στο ντους, και στη συνέχεια το επιθετικό σκούπισμα με πετσέτα, δημιουργούν την τέλεια καταιγίδα για σπάσουν οι τρίχες.

5. Οι σφιχτές αλογοουρές

Μια σφιχτή αλογοουρά ή κοτσίδα, βάζει υπερβολική ένταση στους θύλακες των τριχών, καταστρέφοντας τους και δημιουργώντας ουλές που τους καταστρέφουν μόνιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία έλξης, μια κατάσταση που αποδυναμώνει μόνιμα το θύλακα και καθιστά αδύνατο για τα μαλλιά να μεγαλώνουν.

6. Τα μακράς διαρκείας προϊόντα styling

H λακ ή το τζελ συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο κάνει τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα. Μόλις χτενίσετε τα μαλλιά σας, το υπόλειμμα από τη λακ ή το τζελ προκαλεί την τρίχα να σπάσει και να πέσει.

7. Τα αντισυλληπτικά χάπια

Ένα χάπι που περιέχει ανδρογόνα μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών για κάποιον που είναι ευαίσθητο στα ανδρογόνα και δεν το ξέρει.

8. Το ξύσιμο του κεφαλιού

Η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής (που προκαλείται από σμηγματορροϊκή δερματίτιδα) μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών και οφείλεται σε γρατσουνιές που προκαλούν τη φθορά της τρίχας.

9. Ο ήλιος

Η παρατεταμένη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, αποδυναμώνει τα στρώματα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα εύθραυστα μαλλιά που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

10. Το μη συχνό λούσιμο των μαλλιών

Μια συσσώρευση του προϊόντων styling ή υπερβολική πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής έχει αποδειχθεί ότι φράζει τους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο για τα μαλλιά να μεγαλώνουν.

Πηγή: neadiatrofis.gr