Η εύρεση των καλύτερων θεραπειών στο σπίτι για να αντιμετωπίσετε μεγεθυνμένους πόρους με φυσικές μεθόδους δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία, καθώς πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο την ηλικία και τον τύπο του δέρματός σας, όσο και να προσδιορίσετε την αιτία ύπαρξής τους -δερματικές παθήσεις, γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες.

Γι΄αυτό είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε την αιτία και όχι μόνο τα συμπτώματα. Ωστόσο, υπάρχουν φυσικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να βελτιώσετε την εμφάνιση των πόρων σας και το μόνο που χρειάζεστε για να το πετύχετε είναι μερικά βασικά συστατικά όπως οι μάσκες αργίλου ή άνθρακα.

Φυσικές μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε τους πόρους στο πρόσωπό σας

Το υπερβολικό σμήγμα, η βρωμιά, τα υπολείμματα μακιγιάζ και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να φράξουν τους πόρους σας και να τους κάνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι. Για την αντιμετώπισή τους, μπορεί να σας βοηθήσει η τακτική απολέπιση, το σαλικυλικό οξύ και η ρετινόλη, αναφέρει η American Academy of Dermatology Association, σύμφωνα με το thelist.com.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, λοιπόν, για να ξεκλειδώσετε τους πόρους σας είναι να χρησιμοποιήσετε μάσκες από άργιλο ή άνθρακα. Τόσο ο πηλός όσο και ο άνθρακας είναι αποτελεσματικοί στη μείωση της παραγωγής λιπαρότητας στο πρόσωπο, ενώ απομακρύνουν τις ακαθαρσίες και τα βακτήρια. Για καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου από άργιλο ή άνθρακα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να ξεκλειδώσετε και να συρρικνώσετε τους πόρους σας.

Επίσης, μια άλλη αποτελεσματική λύση είναι και η χρήση χοντρού αλατιού ή και κόκκων καφέ, ως τοπικές φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των πόρων. Οι κόκκοι καφέ, για παράδειγμα, είναι ιδανικοί για σπιτική απολέπιση, σημειώνει το Verywell Health, καθώς με την ελαφρώς λειαντική υφή τους απολεπίζουν και μαλακώνουν το δέρμα σας ιδανικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε αναμεμειγμένους με γιαούρτι, απλώνοντας τη μάσκα σε όλο σας το πρόσωπο και το λαιμό. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.