Η κατανάλωση τσαγιού και χυμού πορτοκαλιού μπορεί να μειώνουν έως και κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο East Anglia, οι οποίες μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 171.940 γυναικών ηλικίας 25-55 ετών για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τσάι και ο χυμός πορτοκαλιού περιέχουν ενώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι της εμφάνισης της ασθένειας αυτής.

Οι επιστήμονες βρήκαν, ότι όσες γυναίκες κατανάλωναν τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή –όπως το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα μήλα και τα εσπεριδοειδή- είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκινικούς όγκους στις ωοθήκες τους.

Η μείωση έφτανε έως και το 31% για όσες έπιναν τσάι και 21% για όσες έπινα πολλούς χυμούς εσπεριδοειδών και ιδιαίτερα πορτοκαλιών, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.