Για τις γυναίκες που θέλουν τα μαλλιά τους να μοιάζουν πιο υγιή από ποτέ, τώρα με τα κομμωτήρια κλειστά οι σπιτικές μάσκες μαλλιών αποτελούν την ιδανικότερη θεραπεία. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας σαν επαγγελματίες, αρκεί να έχετε στην κουζίνα σας υλικά όπως ελαιόλαδο, μπανάνα, αβγό, γαρίφαλα κ.α.

Μάσκα με αβοκάντο, μπανάνα και λάδι καρύδας

Για να την παρασκευάσετε αφαιρέστε την ψίχα του αβοκάντο και πολτοποιήστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε τη μπανάνα και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε και το λάδι καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια παχιά πάστα. Απλώστε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά, ξεπλύνετε με ζεστό (όχι καυτό) νερό μετά από 30 λεπτά και σαπουνίστε με ένα ήπιο σαμπουάν. Γιατί λειτουργεί αυτή η σπιτική μάσκα μαλλιών; Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με λιπαρά οξέα και βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β και Ε, τα οποία κυριολεκτικά ανοικοδομούν τη δομή των μαλλιών, αφήνοντάς τα δυνατότερα, πιο λεία και πιο υγιή. Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνες και φυσικά έλαια που μαλακώνουν τα μαλλιά, προσθέτουν λάμψη και βοηθούν στην αποφυγή σπασμένων άκρων. Όσο για το λάδι καρύδας, γνωρίζουμε ήδη ότι είναι ένα «θαυματουργό» συστατικό, το οποίο αντιμετωπίζει τα πάντα, από φριζάρισμα και θραύση έως πιτυρίδα και περιβαλλοντικές ζημιές.

Μάσκα με ελαιόλαδο και αβγό

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 3 κάψουλες μαλακής γέλης βιταμίνης Ε, 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 ασπράδι αβγού. Ανοίξτε τις κάψουλες της βιταμίνης Ε και τοποθετήστε το περιεχόμενο σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το λάδι καρύδας, το ελαιόλαδο και το μέλι και τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 15- 20 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς το λάδι καρύδας. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά και μετά προσθέστε το ασπράδι. Ανακατέψτε απαλά μέχρι όλα τα συστατικά να συνδυαστούν καλά. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα στα άκρα των μαλλιών σας και κάντε απαλό μασάζ. Προσέξτε να μην εφαρμόσετε το μείγμα απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας -ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια ζεστή πετσέτα. Κρατήστε την πετσέτα για 30 λεπτά έως μία ώρα.

Μάσκα με γαρίφαλο

Όταν χρησιμοποιούνται στα μαλλιά, τα γαρίφαλα μπορούν να βοηθήσουν στη φυσική ενίσχυση του χρώματός τους, καθώς και να ενδυναμώσουν τις αδύναμες και εύθραυστες τρίχες. Για την μάσκα με τα γαρίφαλα θα χρειαστείτε δύο κουταλιές της σούπας γαρίφαλα και ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Βράστε το νερό, προσθέστε τα γαρίφαλα και αφήστε να βράσουν για πέντε λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ή και ολόκληρο το βράδυ). Σουρώστε και βάλτε το υγρό σε ένα μικρό μπουκαλάκι. Λούστε τα μαλλιά σας κανονικά και μόλις τα ξεβγάλετε περάστε το μείγμα με τα γαρίφαλα. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.