Η άκρως επιτυχημένη και πάντα λαμπερή Κολομβιανή σταρ παρόλο που διανύει τα 42 της χρόνια, μοιάζει, κατά κοινή ομολογία, τουλάχιστον δεκαπέντε με δέκα χρόνια νεότερη χωρίς καμία υπερβολή. Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι η Σακίρα θα ξόδευε πολλά χρήματα για την περιποίηση του προσώπου της, η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της είναι αρκετά απλή, για να μπορεί η καθεμία από εσάς να την ακολουθήσει.

Το άψογο δέρμα της Σακίρα κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται πώς φαίνεται πάντα τόσο λαμπερό και φρέσκο, με την ίδια την τραγουδίστρια να έχει αποκαλύψει ουκ ολίγες φορές το μυστικό ομορφιάς της. Αυτό δεν είναι άλλο από την εφαρμογή ενός στρώματος αντιηλιακού, απαραιτήτως πριν βγει από το σπίτι της, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Γνωρίζοντας ότι οι ακτίνες του ήλιου είναι αρκετά επιβλαβείς για την επιδερμίδα η εκρηκτική σταρ, λοιπόν, δεν αποχωρίζεται ποτέ το αντιηλιακό της. Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε αντιηλιακό, καθώς έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά βρεφικά αντιηλιακά, καθώς είναι πιο ισχυρά από εκείνα των ενηλίκων και παρέχουν μεγαλύτερη προστασία έναντι στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

Μάλιστα σε συνέντευξή της σε διεθνούς φήμης περιοδικό ομορφιάς είχε τονίσει χαρακτηριστικά, ως την καλύτερη συμβουλή ομορφιάς προς τις θαυμάστριές της «Φορέστε το αντιηλιακό και το χαμόγελό σας. Ένα χαμόγελο δείχνει αυτοπεποίθηση και αυτό είναι το καλύτερο μακιγιάζ για την κάθε γυναίκα».