Αν έχετε ξεμείνει από make up και θέλετε να δημιουργήσετε την τέλεια βάση για μακιγιάζ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Παρακάτω θα βρείτε πέντε σωτήριες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το σκοπό σας ακόμη και χωρίς foundation.

Σωστή ενυδάτωση

Εάν δεν θέλετε το δέρμα σας να φαίνεται σπασμένο, καθώς δεν πρόκειται να εφαρμόσετε foundation, φροντίστε να το καθαρίσετε πρώτα σωστά και να εφαρμόσετε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

Χρησιμοποιήστε primer

Το primer θα κάνει τη μισή δουλειά που θα έκανε το foundation σας. Θα κρύψει τους πόρους, τις ουλές και τις λεπτές γραμμές σας και θα σας δώσει μια λαμπερή εμφάνιση.

Εφαρμόστε κρέμα BB

Απλώστε μόνο μια μικρή ποσότητα κρέμας BB στο πρόσωπό σας και απλώστε την με ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πινέλο. Η συγκεκριμένη κρέμα λειτουργεί ως διορθωτής χρώματος, foundation και κονσίλερ και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια άψογη βάση.

Κρύψτε τα επίμαχα σημεία με κονσίλερ

Για να αποκρύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας, τυχόν ουλές ή σπυράκια, χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα κονσίλερ και απλώστε τη με τα δάχτυλά ή το πινέλο μακιγιάζ και στη συνέχεια περάστε από πάνω ένα υγρό σφουγγαράκι ώστε να εξασφαλίσετε μια ομαλή εφαρμογή.

Εφαρμόστε πούδρα εδραίωσης

Για να εδραιώσετε τα παραπάνω βήματα και να κάνετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο, αποτρέποντας ταυτόχρονα τις μουτζούρες, εφαρμόστε λίγη πούδρα στο πρόσωπό σας. Σε συμπιεσμένη μορφή ή σκόνη επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στον τόνο του δέρματός σας, για περισσότερο φυσικά αποτελέσματα.