Απαλλαγείτε από τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα φτιάχνοντας μια απλή και εύκολη μάσκα προσώπου με δυο υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
– 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα ή γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος

Αξίζει να σημειωθεί πως η μαγειρική σόδα έχει αντιβακτηριδιακή και αντισηπτική δράση κι έτσι δρα ενάντια στην δημιουργία σπυριών. Από την άλλη μεριά το γάλα ή τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα που υπάρχουν ως εναλλακτικές λύσεις προσφέρουν απαλή απολέπιση και ενυδάτωση, ενώ παράλληλα μαλακώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα.

Τρόπος παρασκευής:

Απλά ανακατέψτε τα δυο υλικά σε ένα μπολ και είστε έτοιμη για να κάνετε τη μάσκα σας.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και απλώστε το στο πρόσωπο σας κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις, δίνοντας έμφαση στα σημεία όπου εμφανίζονται τα μαύρα στίγματα (συνήθως πηγούνι, μέτωπο και μύτη). Αφού τελειώσετε με το τρίψιμο αφήστε το μείγμα να δράσει πάνω στο πρόσωπο σας για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Προσοχή όμως, μην το τρίψετε πάρα πολύ, διότι μπορεί να προκαλέσετε ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας, ενώ αν έχετε ήδη σπυράκια ή ακμή, αποφύγετε τελείως το τρίψιμο και απλώστε το μείγμα, αφήνοντας το να δράσει για 15 λεπτά.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr