Πολλές φορές και ιδιαίτερα όταν βιαζόμαστε κάνουμε λάθη στη διαδικασία του μακιγιάζ, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν όλο το αποτέλεσμα. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να τα διορθώσουμε, χωρίς να χρειαστεί να ξεβαφτούμε και να ξανακάνουμε όλη τη διαδικασία από την αρχή;

Δείτε μερικά μικρά και απλά μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια.

Μάσκαρα που δημιουργεί κόμπους:

Πρόκειται για τον λάθος τρόπο εφαρμογής της ή για μάσκαρα που έχει αρχίσει να στεγνώνει. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό και άσχημο, αλλά μπορεί να διορθωθεί αν ακολουθήσετε μια απλή συμβουλή. Αρχικά, πάρτε ένα μωρομάντηλο και αφαιρέστε την ποσότητα που ήδη έχετε απλώσει στις βλεφαρίδες σας, στη συνέχεια περάστε τις με λίγη βαζελίνη με τη βοήθεια του δαχτύλου σας και κάνοντας την ίδια κίνηση που θα κάνετε με το βουρτσάκι της μάσκαρας.

Βέβαια το καλύτερο είναι να μάθετε τον σωστό τρόπο εφαρμογής μιας μάσκαρας, καθώς και το πως να διορθώσετε μια πηγμένη μάσκαρα για να αποφεύγετε αυτό το πρόβλημα.

Λέρωμα από σκιά ματιών:

Συνήθως όταν απλώνετε την σκιά ματιών, λερώνεστε κάτω από αυτά, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα αντίθετο από το επιθυμητό, ειδικά όταν η σκιά αυτή είναι σκουρόχρωμη. Η λύση είναι πολύ απλή, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ντεμακιγιάζ για να την αφαιρέσετε και μαζί με αυτή να απομακρυνθεί και η βάση σας. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε ένα χαρτομάντιλο ακριβώς κάτω από τα μάτια σας για να πέσει η σκόνη πάνω σε αυτό και όχι στο δέρμα σας.

Δείτε επίσης 6 λάθη με τις σκιές ματιών που πρέπει να αποφύγετε.

Κραγιόν στα δόντια:

Το κλασσικό τρικ με το χαρτομάντιλο είναι η πιο απλή και εύκολη λύση για να αποφύγετε την εμφάνιση κραγιόν στα δόντια σας. Πάρτε λοιπόν ένα χαρτομάντιλο, τυλίξτε το στο δάχτυλο σας, βάλτε το στο στόμα σας και τραβήξτε το προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε όποια τυχόν υπολείμματα έχουν μείνει στην μέσα μεριά των χειλιών σας. Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο ακριβώς μπορεί να γίνει και με γυμνό δάχτυλο.

Υπερβολική ποσότητα ρουζ:

Απλώσατε το ρουζ σας και συνειδητοποιήσατε πως έχετε βάλει πάρα πολύ; Κανένα πρόβλημα, όλα διορθώνονται. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε από πάνω λίγη πούδρα σε ουδέτερο χρώμα, έτσι ώστε να απαλύνετε το αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν έχετε χρησιμοποιήσει ένα κρεμώδες ρουζ, πάρτε ένα μικρό σφουγγαράκι makeup και τραβήξτε το χρώμα με κινήσεις προς την κορυφή των μήλων σας.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr