Ο Σύλλογος Φίλων Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου συνεχίζει τη δράση του «Δίπλα στη Γυναίκα» διοργανώνοντας έναν νέο κύκλο προγεννητικών μαθημάτων, μέσω διαδικτύου, ανταποκρινόμενος στις νέες συνθήκες της καθημερινότητας, λόγω κορωνοϊού.

Τα Προγεννητικά μαθήματα γίνονται σε τακτική βάση (δωρεάν) στο Αρεταίειο Νοσοκομείο από την Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Νίκου Βλάχου, και τη συμμετοχή εξαίρετων μελών και συνεργατών της Κλινικής. Με τη συνεργασία μας και την ένταξή τους στην δράση “Δίπλα στη Γυναίκα” του  Συλλόγου Φίλων Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, τα μαθήματα αυτά γίνονται τώρα online, έτσι ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από έγκυρη επιστημονική γνώση έγκυες και νέες μητέρες.

Τα προγεννητικά μαθήματα απευθύνονται σε εγκύους και νέες μητέρες, αλλά και στους συζύγους και συντρόφους τους, για να απαντήσουν στις απορίες τους και να τους βοηθήσει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του κορωνοϊού.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα απαντούν στις ερωτήσεις και θα επιχειρούν να συμβάλλουν στην ιδιαίτερα ευαίσθητη καθημερινότητα που συνοδεύει την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα ή και την πατρότητα.

Οι ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα ερωτήματά τους στο email του Συλλόγου [email protected] ή μέσω της σελίδας στο Facebook.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Πόπη Καλαϊτζή «Αγκαλιάσατε τον πρώτο κύκλο! Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σας ήταν άμεσο τέθηκαν και απαντήθηκαν πληθώρα ερωτημάτων που ταλανίζουν τις μέλλουσες μαμάδες και νέες μητέρες και με χαρά είδαμε ότι είχαμε συνοδοιπόρους και τους μπαμπάδες. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα κίνητρα για να συνεχίσουμε παρέα το ταξίδι αυτό και για αυτό ο δεύτερος κύκλος είναι γεγονός. Με βοηθό μας την τεχνολογία ας εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις και ας συναντηθούμε όλοι και όλες από όλη την Ελλάδα στο πρώτο webinar του δεύτερου κύκλου, για να λύσουμε τις απορίες μας και να κάνουμε έναν παραγωγικό διάλογο».

Πρόγραμμα σεμιναρίων: 

21/10/20 Η αξία του Φυσιολογικού τοκετού

Β.Δρεπανού-Μαία ,Προϊσταμένη & Σ.Νεοφύτου-Μαία ,Προϊσταμένη

28/10/20 Αργία 28ης Οκτωβρίου

04/11/20 Ενδείξεις Καισαρικής  τομής-Επεμβατικός τοκετός

Μ. Ελευθεριάδης -Επίκουρος καθηγητής Μαιευτικής/Γυναικολογίας-Εμβρυομητικής Ιατρικής

11/11/20 Ο πόνος του τοκετού-Μέθοδοι αντιμετώπισης

Α. Μελεμενή -Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας-DESA

18/11/20 Νευρομυική χαλάρωση-Αναπνοές

Ρ.Νικολοπούλου- Μαία,Τομεάρχης

25/11/20 Θηλασμός-Οφέλη μητρικού θηλασμού

Θ. Μπούτσικου- Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής/Νεογνολογίας

02/12/20 Θηλασμός-Συμβουλευτική για εγκατάσταση και διατήρηση γαλακτοφορίας

Β.Δρεπανού-Μαία ,Προϊσταμένη & Σ.Παλιάτσιου –Μαία, Προισταμένη

09/12/20 Εγκυμοσύνη τοκετός και λοχεία προς μία καλύτερη κατανόηση και απενεχοποίηση της μεταβαλλόμενης συναισθηματικής κατάστασης της νέας μητέρας

 Χ.Παπαπέτρου- Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται Τετάρτη 14:00-15:00 διαδικτυακά