Οι γυναίκες με μεγάλους γοφούς θεωρείται ότι έχουν πιο εύκολες γέννες.

Ως «μεγάλοι γοφοί» ορίζονται εκείνοι που είναι μεγαλύτεροι των 36 εκατοστών, αν μετρήσει κανείς από το ένα κόκκαλο του ισχίου μέχρι το άλλο, αναφέρει η Anna Hodgekiss σε άρθρο της στη MailOnline.

(Μικροί γοφοί θεωρούνται όσοι έχουν «άνοιγμα» μικρότερο των 31 εκατοστών).

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα μάλιστα, όσες γυναίκες έχουν μεγαλύτερους γοφούς μάλλον έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες να… κάνουν one-night stand και να έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους γενικότερα.

Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, συμβαίνει γιατί οι γυναίκες αυτές πιστεύουν ότι η διαδικασία της γέννας θα είναι λιγότερο τραυματική.

Στην έρευνα συμμετείχαν 148 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 26 ετών, οι οποίες είχαν τουλάχιστον ένα σεξουαλικό παρτενέρ στη ζωή τους.

Οι συμμετέχουσες απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο γύρω από το σεξουαλικό ιστορικό τους, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας που έκαναν για πρώτη φορά σεξ, το συνολικό αριθμό των σεξουαλικών τους συντρόφων και πόσο είχαν δεθεί συναισθηματικά με κάθε έναν από αυτούς.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Leeds βρήκαν ότι οι γυναίκες που είχαν μεγαλύτερους γοφούς, εμφάνιζαν περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν να κάνουν one-night stand.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Archives of Sexual Behaviour.