Ο οίκος Dior, αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εξαιρετικές γυναίκες, αποκαλύπτει μια σειρά σύντομων πορτρέτων σε μορφή φιλμ, όπου τις ακούμε να μας ταξιδεύουν στη δική τους ιστορία. Παθιασμένες και πιστές στις αξίες τους, όλες έχουν δουλέψει σκληρά για να αφήσουν το αποτύπωμα τους στον κόσμο και με υπερηφάνεια μοιράζονται το ταξίδι τούς με σκοπό να εμπνεύσουν κι άλλες γυναίκες με εκείνες και χάρη σε εκείνες, ο Dior επιλέγει να γιορτάσει τη θηλυκότητα εστιάζοντας στο θάρρος, την αυτοπεποίθηση,την υπερηφάνεια, και κυρίως το να μοιράζεσαι την έμπνευση και τις εμπειρίες.

Η ιστορία του οίκου Dior είναι γεμάτη από έντονες γυναικείες προσωπικότητες και χαρακτηρίζεται από δυναμικές γυναίκες που είναι ικανές να πάρουν στα χέρια τους το πεπρωμένο τους. Ανάμεσα σε εκείνες τις αποφασιστικές φιγούρες συγκαταλέγεται και η Catherine Dior, η λατρεμένη αδερφή του Christian Dior, που έχει αναχθεί σε ηρωίδα του οίκου επρόκειτο για μέλος της αντίστασης που συνελήφθη και απελάθηκε, αποτελούσε πάντοτε ένα παράδειγμα προς έμπνευση για τον αδερφό της λόγω του θάρρους και της εντιμότητας της.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, το πνεύμα του οίκου Dior χαρακτηρίζεται ακόμα από δυναμική θηλυκότητα χάρισε προσωπικότητες όπως η Charliz Etheron, το εμβληματικό πρόσωπο του j’adore και προσηλωμένη στο σκοπό της καλλιτέχνιδα, καθώς και από τη Maria Grazia Chiuri, την πρώτη γυναίκα καλλιτεχνική διευθύντρια για τις γυναικείες συλλογές ρούχων Dior και θερμή υποστηρίκτρια του φεμινισμού.

Οι αμέτρητες εκφάνσεις του φεμινισμού με αποφασιστικότητα αποτυπώνονται επίσης και μέσα από τις παραγωγούς λουλουδιών για αρώματα στην Grasse, που συνεργάζονται με τον οίκο και πιο συγκεκριμένα από την Carole Biancalana, η οποία έχει αναβιώσει την πλήρη ομορφιά της περιοχής και είναι αφοσιωμένη στη συνέχιση της παραδοσιακής τεχνογνωσίας.

Σε αυτήν τη σειρά συνεντεύξεων με εξαιρετικές γυναίκες, συναντάμε φυσικά τη charlize theron,καθώς και πολλές ακόμα μεταξύ των οποίων την Cara Delevingne, πρόσωπο της περιποίησης δέρματος και του μακιγιάζ Dior, ηθοποιούς όπως η Li Bing Bing, η Golshifteh Farahani, η Yalitza Aparicioκαι η Leyna Bloom, Η χορεύτρια και χορογράφος parris Goebel, η φωτογράφος Pamela Tulizo, το κορυφαίο μοντέλο Paloma Elsesser, η παραγωγός λουλουδιών Carole Biancalana και η καθηγήτρια Marina Cavazzana, μια πρωτοπόρος στη γονιδιακή θεραπεία.

Είτε είναι συγγραφείς, είτε ηθοποιοί, είτε χορεύτριες, είτε επιστήμονες, άγνωστες στο κοινό ή παγκοσμίως διάσημες, έχουν όλες συναινέσει να αποκαλύψουν ένα κομμάτι της ζωή στους και να μοιραστούν μαζί μας γεγονότα που τις σημάδεψαν. Με το κεφάλι ψηλά μας αποκαλύπτουν την κομβική στιγμή ή εκείνες τις στιγμές που καθόρισαν τις ζωές τους. Λαμπρά παραδείγματα σε ο,τι αφορά το αποτύπωμα που αφήνουν στον κόσμο, αυτές οι γυναίκες είναι πηγή έμπνευσης και έχουν επιλεχθεί για να μας μιλήσουν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με άλλες γυναίκες.

Θέλοντας να ενθαρρύνει τις γυναίκες να υποστηρίζουν τους εαυτούς τους και προτρέποντας τις να μεταφέρουν αυτή την ευθύνη και στις επόμενες γενιές, ο οίκος Dior εμπνέεται και αναπτύσσει μια σχέση δέσμευσης με το ctaop.

Εδώ και αρκετά χρόνια,η εταιρεία Christian Dior parfums υποστηρίζει το ctaop (charlize theron africa outreach project), που έχει ιδρύσει η Charlize Theron το 2007, για να υποστηρίξει ένα δίκτυο υγειονομικών και εκπαιδευτικών οργανισμών που εργάζονται για να βοηθήσουν τους νέους στην υποσαχάρια Αφρική να είναι υγιείς και να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους.

Σήμερα, φυσικό επόμενο αυτής της φιλανθρωπικής δέσμευσης είναι η συνάντηση με το #diorstandswithwomen προκειμένου να προωθηθεί η εκπαίδευση και η ενδυνάμωση των νέων χάρη στην υποτροφία του ctaop youth leaders. Αυτό το νέο πρόγραμμα,λανσαρίστηκε το 2018 με τους πρώτους υπότροφους να ξεκινούν το 2019,δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το κέντρο UCLA για την παγκόσμια υγειά και την εκπαίδευση.

O στόχος του προγράμματος ctaop youth leaders scholarship είναι η υποστήριξη και η βοήθεια στους μελλοντικούς ηγέτες, που συχνά είναι νεαρές γυναίκες που επαινούνται για τη συμμετοχή και την παθιασμένη αφοσίωση τους στις τοπικές κοινότητες. το πρόγραμμα χορηγεί ατομικές υποτροφίες για κάλυψη τετραετών διδάκτρων, διαμονής, βιβλίων και ταξιδιωτικών εξόδων, φορητού υπολογιστή, ατομικής καθοδήγησης και ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων. Tο ctaop youth leaders scholarship έχει κάνει ήδη πραγματικότητα για 15 νεαρούς υποτρόφους, το ταξίδι της ολοκλήρωσης της πανεπιστημιακής τους μόρφωσης σήμερα, η εταιρεία Christian Dior Parfums δεσμεύεται να καλύψει τις υποτροφίες για το επερχόμενο έτος 2021 για το πρόγραμμα ctaop youth leaders scholarship και για μια περίοδο 4 ετών.