Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μια ιδιαίτερη λατρεία στα μαλλιά τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα διατηρούν όμορφα, λεία, απαλά και μεταξένια.

Δεν αμελούν ποτέ το ραντεβού τους με τον κομμωτή τους, αγοράζουν ακριβά προϊόντα περιποίησης και φυσικά περνούν πολλές ώρες μπροστά από τον καθρέφτη φτιάχνοντάς τα (τα ισιώνουν/σιδερώνουν/κάνουν μπούκλες κ.τ.λ.).

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του λουσίματος τα βήματα που ακολουθούν οι περισσότερες είναι τα εξής: δύο χέρια πλύσιμο με σαμπουάν και στη συνέχεια μασάζ από τις ρίζες μέχρι τις άκρες με μαλακτική κρέμα για μερικά λεπτά και μία με δύο φορές την εβδομάδα χρήση μιας θρεπτικής μάσκας μαλλιών.

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επικρατεί μια νέα τάση σε ό,τι αφορά το λούσιμο των μαλλιών, η οποία –σύμφωνα με τους υποστηρικτές της- κρύβει το μυστικό για… τέλεια μαλλιά με όγκο στη στιγμή!

Όπως αναφέρει η Anna Pursglove στη Daily Mail πρόκειται για την «αντίστροφη διαδικασία λουσίματος».

Τι σημαίνει αυτό;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή… το μόνο που χρειάζεται να αλλάξετε είναι τα βήματα που ακολουθείτε σε ό,τι αφορά το λούσιμο των μαλλιών σας: πρώτα το κοντίσιονερ και μετά το σαμπουάν!

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της τάσης αυτής, ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να ακολουθείτε την «αντίστροφη διαδικασία λουσίματος» είναι γιατί, όσο καλά και να ξεβγάζετε τα μαλλιά σας μετά τη χρήση της μαλακτικής κρέμας, δεν καταφέρνετε να αφαιρείτε καλά το προϊόν από τα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα τα υπολείμματα να τα «βαραίνουν» και να τα κάνουν να δείχνουν πεσμένα και λιπαρά.

Αντιστρέφοντας τη διαδικασία αυτό που θα καταφέρετε είναι να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που προσφέρει το κοντίσιονερ στα μαλλιά σας, χωρίς να μένουν επάνω σε αυτά τα υπολείμματα του προϊόντος που τελικά «κλέβουν» τη λάμψη και τον όγκο τους.