Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που οδηγούν στην αραίωση των μαλλιών, όπως η γήρανση, το άγχος, ακόμη και η υπερπροσπάθεια στο να δείχνουν τέλεια.

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με φυτικούς τρόπους και με προϊόντα που έχετε στο σπίτι, παρακάτω θα βρείτε τρία ευεργετικά υλικά για το τριχωτό της κεφαλής και δύο συνταγές για σπιτικές μάσκες που θα βοηθήσουν αρκετά στην ενδυνάμωση των μαλλιών σας.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο όχι μόνο αποτελούν καλή πηγή ενυδάτωσης και θρεπτικών συστατικών, αλλά είναι επίσης γεμάτα με λιπαρά οξέα που μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη και την ενίσχυση των λεπτών μαλλιών σας.

Αιθέριο έλαιο γερανίου

Το αιθέριο έλαιο γερανίου αποτελεί βασική αντιγηραντική λύση σε διάφορες εφαρμογές. Έτσι και στα μαλλιά προσθέτει λάμψη, ενώ προάγει την διαύγεια και την απαλή επούλωση στο τριχωτό της κεφαλής.

Γαρίφαλα

Γνωρίζατε ότι πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που βρίσκετε στο εμπόριο περιέχουν γαρίφαλο στις φόρμουλές τους; Όταν χρησιμοποιούνται στα μαλλιά, τα γαρίφαλα μπορούν να βοηθήσουν στη φυσική ενίσχυση του χρώματός τους, καθώς και να ενδυναμώσουν τις αδύναμες και εύθραυστες τρίχες.

Πώς να φτιάξετε τις σπιτικές μάσκες

Για να φτιάξετε τις δικές σας πιτικές μάσκες με τα παραπάνω ευεργετικά για τα αδύναμα μαλλιά σας προϊόντα θα χρειαστείτε μισό αβοκάντο, 1/4 φλυτζάνι τσαγιού έλαιο καρύδας, ένα αβγό και 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανίου. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και εφαρμόστε σε υγρά ή στεγνά μαλλιά. Τυλίξτε με ένα σκουφάκι μπάνιου ή μια πετσέτα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με νερό και σαπουνίστε κανονικά.

Για την μάσκα με τα γαρίφαλα θα χρειαστείτε δύο κουταλιές της σούπας γαρίφαλα και ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό. Βράστε το νερό, προσθέστε τα γαρίφαλα και αφήστε να βράσουν για πέντε λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ή και ολόκληρο το βράδυ). Σουρώστε και βάλτε το υγρό σε ένα μικρό μπουκαλάκι. Λούστε τα μαλλιά σας κανονικά και μόλις τα ξεβγάλετε περάστε το μείγμα με τα γαρίφαλα. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.