Η διάρκεια ζωής των αβγών, σύμφωνα με έρευνες, κυμαίνεται μεταξύ 3-5 εβδομάδων. Στην περίπτωση που δεν τα έχετε καταναλώσει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν χρειάζεται να τα πετάξετε.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε έξυπνα, όχι στη μαγειρική, αλλά σε άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητας όπως η καθαριόητα και η κηπουρική.

Στην κηπουρική

Το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχουν τα αβγά, αποτελούν ιδανική επιλογή για λίπασμα των φυτών σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σπάσετε το τσόφλια από τα ληγμένα αβγά σας σε πολύ μικρά κομματάκια, σαν σκόνη, και να τα ρίξετε στο χώμα πριν φυτέψετε τα φυτά ή τα λουλούδια σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως μικρά γλαστράκια για να φυτέψετε σπόρους. Σπάτε τα αβγά πολύ προσεκτικά στη μέση, ξεπλένετε καλά, ανοίγετε μια μικρή τρυπούλα στην κορυφή με πινέζα και τα γεμίζετε με χώμα. Φυτέψτε τους σπόρους της επιλογής σας και τοποθετήστε τα στη θήκη τους. Όταν το φυτό σας μεγαλώσει μεταφυτέψτε το σε γλάστρα μαζί με το αβγό, το οποίο θα λειτουργήσει ως λίπασμα.

Στην καθαριότητα

Αν τα φλυτζάνια και οι κούπες του καφέ έχουν λεκέδες γεμίστε τα με ζεστό νερό, ρίξτε μέσα σπασμένα τσόφλια αβγού και αφήστε τα όλο το βράδυ να δράσουν. Το πρωί θα δείτε ότι τα τσόφλια έχουν απορροφήσει όλους τους λεκέδες, λειτουργώντας ως φυσικό καθαριστικό.

Ακόμη και στον καφέ σας

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται τα τσόφλια των αβγών βοηθούν στην δημιουργία ενός γευστικού καφέ. Ρίξτε, λοιπόν, μερικά τσόφλια στο φίλτρο της καφετιέρας που έχετε ρίξει τον καφέ και αυτά με την σειρά τους θα απορροφήσουν την πικρίλα του καφέ, για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα!

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.