Οι κόκκοι του καφέ αποτελούν οργανική ύλη, πλούσια σε δίκαιη ποσότητα αζώτου, καλίου, φωσφόρου καθώς και άλλων σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών. Η ποσότητα και οι αναλογίες, φυσικά, αυτών των θρεπτικών ουσιών διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν για τον κήπο σας μεγάλη ευκολία αν τους χρησιμοποιήσετε σωστά.

Χρησιμοποιήστε τον ως λίπασμα

Η χρήση του αλεσμένου καφέ ως λίπασμα προσθέτει οργανικό υλικό στο έδαφος, το οποίο βοηθάει την αποστράγγιση, την κατακράτηση νερού και τον αερισμό του εδάφους. Επίσης, βοηθά τους μικροοργανισμούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των φυτών. Πολλοί πιστεύουν ότι οι κόκκοι του καφέ μειώνουν το pH του εδάφους ή αυξάνουν το επίπεδο του οξέος, το οποίο είναι καλό, ωστόσο, για τα φυτά που αγαπούν το οξύ (ορτανσίες, αζαλέες, κρίνα κ.α.). Για να τους χρησιμοποιήσετε ως λίπασμα, λοιπόν, δεν έχετε παρά να τους τοποθετήσετε στο έδαφος γύρω από τα φυτά σας.

Για να απομακρύνετε σαλιγκάρια

Για να απομακρύνετε από τον κήπο σας τους γυμνοσάλιαγκες ή τα σαλιγκάρια, για τα οποία δεν πετάτε και από την χαρά σας κάθε φορά που τα βλέπετε, απλώστε λίγους κόκκους καφέ γύρω από τα φυτά που είναι πιο ευάλωτα. Η επιφάνεια του εδάφους θα γίνει πιο τραχιά και αιχμηρή, απωθώντας έτσι τα σαλιγκάρια. Ωστόσο, μην βασίζεστε μόνο σε αυτήν την εναλλακτική για την κύρια γραμμή «επίθεσής» σας.

Για να κρατήσετε γάτες και άλλα ζώα μακριά

Πολλά ζώα απωθούνται από την μυρωδιά του καφέ, συμπεριλαμβανομένων και των γατών. Σπείρετε σε διάφορα σημεία του κήπου τους κόκκους καφέ έτσι ώστε να τις αποτρέψετε να τον χρησιμοποιούν για την ανάγκη τους. Έχετε υπόψη, ωστόσο, ότι οι μεγάλες δόσεις καφέ ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για τους σκύλους. Στην περίπτωση που έχετε έναν τετράποδο φίλο στο σπίτι σας αποφύγετε την χρήση του καφέ στον κήπο, ιδιαιτέρως αν του αρέσει πολύ να παίζει εκεί, να μασάει και να τρώει ό,τι βρει μπροστά του!

TAGS