Αν δεν υπάρχει επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι που θα λειτουργεί αποκλειστικά ως γραφείο για όσους εργάζονται, ακόμη, ή έχουν επιλέξει να δουλεύουν από το σπίτι έτσι κι αλλιώς, ένα μικρό πρόβλημα χώρου δημιουργείται.

Προκειμένου να υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ του γραφείου και του σπιτιού, έτσι ώστε να δημιουργείται και η αίσθηση ότι αλλάζετε, τουλάχιστον, παραστάσεις, υπάρχουν τρία τρικ τα οποία θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το ζητούμενο.

Αν, λοιπόν, δουλεύετε στον καναπέ του σαλονιού ή στο τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας και δεν μπορείτε να κλείσετε την πόρτα του γραφείου στις 17.00 όταν σχολάτε καθημερινά, μπορείτε να το «αποσυναρμολογήσετε» για να μην υπάρχει σε κοινή θέα μέσα στο σπίτι τις υπόλοιπες ώρες που θέλετε να χαλαρώσετε.

Γραφείο σε δίσκο

Μια εύκολη λύση είναι να δημιουργήσετε το γραφείο σας σε έναν δίσκο με μεγάλη επιφάνεια, έτσι ώστε να χωράει τον φορητό υπολογιστή, την ατζέντα σας και ό,τι άλλο σε γραφική ύλη χρειαστείτε. Στο τέλος της ημέρας μεταφέρετε το φορητό γραφείο σας σε έναν άλλο χώρο του σπιτιού έτσι ώστε να μην το βλέπετε.

Γραφείο σε συρτάρι

Εάν ο χώρος εργασίας σας βρίσκεται στο τραπέζι ή κάποιον πάγκο από την κουζίνα, αδειάστε ένα συρτάρι για να αποθηκεύετε τα απαραίτητα αντικείμενα του γραφείου σας, όπως παραπάνω. Κατά την διάρκεια της ημέρας βγάλτε έξω από το συρτάρι τα αντικείμενα που χρειάζεστε και μόλις σχολάσετε αποθηκεύστε τα και πάλι μέσα σε αυτό.

Γραφείο σε τσάντα

Τοποθετήστε τον φορητό υπολογιστή και όλα τα απαραίτητα έγγραφα σε μία τσάντα, με τους φορτιστές και τα επιπλέον αντικείμενα μέσα σε μικρά σακουλάκια ή πουγκάκια. Βγάλτε τα όλα από την τσάντα μόλις ξεκινήσει η ημέρα σας και τοποθετήστε τα ξανά σε αυτήν όταν έρθει η ώρα να χαλαρώσετε το απογευματάκι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.