Μια από τις επιπτώσεις της χαμηλής θερμοκρασίας είναι οι ξηρές φτέρνες. Μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από αυτές, χρησιμοποιώντας εντατική ενυδάτωση με φυσικές θεραπείες και απλά υλικά, για να είναι πάντα μαλακές και περιποιημένες!

Γλυκερίνη και ροδόνερο
Αναμείξτε αυτά τα δύο υλικά και εφαρμόστε την κρέμα στις φτέρνες σας κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και μετά φορέστε μαλακές κάλτσες. Η γλυκερίνη θα μαλακώσει τα σκληρά σημεία, ενώ το ροδόνερο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, D και E, τρέφει την επιδερμίδα ενώ έχει και αντισηπτικές ιδιότητες.

Λεμόνια
Είναι ακόμα ένας εχθρός του ξηρού δέρματος και η οξύτητά τους βοηθάει να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Ποτίστε σε λίγο βαμβάκι χυμό λεμονιού και εφαρμόστε στα σκληρά σημεία για ισχυρή δράση. Εναλλακτικά, μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό στο οποίο έχετε ρίξει χυμό λεμονιού για περίπου 15 λεπτά. Μετά τρίψτε τα πόδια με ελαφρόπετρα και στεγνώστε τα καλά.

Ριζάλευρο
Ακόμα ένα φυσικό απολεπιστικό. Αναμείξτε λίγο μέλι, μηλόξυδο και ριζάλευρο ώστε να δημιουργήσετε μια πάστα. Μαλακώστε τα πόδια σε ζεστό νερό, τρίψτε τα με το μείγμα που φτιάξατε και ξεπλύνετε.

Μπανάνες
Όταν είναι πολύ ώριμες αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία ξηρότητας των ποδιών. Λιώστε μια μπανάνα, εφαρμόστε στα πόδια και τυλίξτε με μεμβράνη. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Μετά για 2 λεπτά βουτήξτε τα πόδια σε κρύο νερό. Ακολουθώντας αυτή τη θεραπεία για 3 εβδομάδες (1 φορά την εβδομάδα), οι φτέρνες θα γίνουν και πάλι μαλακές.