Πώς να οργανώσετε σωστά τα ντουλάπια της κουζίνας

Τρία έξυπνα tips που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας


ΓΥΝΑΙΚΑ
8:12
27/04/2020
Πώς να οργανώσετε σωστά τα ντουλάπια της κουζίνας
loading

Η οργάνωση των ντουλαπιών της κουζίνας αποτελεί βραχνά για κάθε νοικοκυρά που θέλει και να τα έχει όλα στην εντέλεια και να είναι λειτουργικά τοποθετημένα τα τρόφιμα για την ταχύτερη και ευκολότερη εύρεσή τους. Ακολουθούν, λοιπόν, τρεις έξυπνες συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα διευκολύνετε πολύ την καθημερινότητά σας στο σπίτι.

Κάποια τρόφιμα δεν είναι καλοί «γείτονες»

Οι περισσότεροι είθισται να αποθηκεύουν τα κρεμμύδια και τις πατάτες στο ίδιο ντουλάπι. Αν κάνετε κι εσείς το ίδιο, βεβαιωθείτε ότι δεν έρχονται σε επαφή, καθώς έτσι επιταγχύνεται η καταστροφή τους. Επίσης, φροντίστε να κρατάτε το αλεύρι μακριά από οτιδήποτε έχει έντονη μυρωδιά (π.χ. κύμινο, κάρυ, μπαχάρι κ.α.), έτσι ώστε να μην απορροφά κανένα από τα αρώματα και τις γεύσεις. Το ίδιο ισχύει και για το ψωμί, το οποίο είναι καλύτερα να διατηρείται μόνο του στην ειδική ψωμιέρα.

Βεβαιωθείτε ότι αναγράφετε σωστά την πληροφορία στις ετικέτες των βάζων

Όταν πρόκειται για διάφανα βάζα, δεν χρειάζεται να αναγράφετε πάνω ότι το περιεχόμενό τους είναι, για παράδειγμα, ζυμαρικά. Άλλωστε το βλέπετε με τα ίδια σας τα μάτια. Προτιμητέο είναι να αναγράφετε με έναν μαρκαδόρο την ημερομηνία που ανοίξατε την συσκευασία, καθώς και την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Τοποθετήστε τα παλαιότερα προϊόντα στην «πρώτη γραμμή»

Για περισσότερη εξοικονόμηση και λιγότερη χασούρα (και δημιουργία αποβλήτων) τοποθετήστε τα παλαιότερα τρόφιμα στις μπροστά μπροστά θέσεις των ντουλαπιών έτσι ώστε να καταναλωθούν άμεσα. Κάθε φορά που εμπλουτίζετε το ντουλάπι σας με νέες πρώτες ύλες, φροντίστε να φέρνετε τις παλιές μπροστά και να τοποθετείτε τις καινούριες πίσω τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει