O αρμονικός συνδυασμός ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ λέγεται «style». Μάθε τους βασικούς κανόνες πριν το υιοθετήσεις, καθώς το «style icon» δεν ακολουθεί την μόδα κατά γράμμα.

Οι βασικοί κανόνες

Σωστή και πρακτική επιλογή: Η γυναίκα για το style icon αγοράζει μόνο ό,τι της αρέσει πραγματικά και είναι σίγουρη ότι της πηγαίνει. Βρίσκει πάντα το νούμερο που της ταιριάζει και την κολακεύει.

Ρούχα κλειδιά: Υπάρχουν κάποια ρούχα που είναι πάντα στην μόδα, ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις και συνδυάζονται εύκολα με πολλά άλλα κομμάτια. Αυτά αποτελούν το καμβά για να δημιουργήσετε ένα αξιόλογο σύνολο.

Τα κομμάτια αυτά είναι: Ένα μαύρο φόρεμα, ένα άσπρο πουκάμισο, μια ζιβάγκο μπλούζα, μια καμπαρντίνα, ένα τζιν, ένα ζευγάρι flat παπούτσια, ένα ζευγάρι γόβες, μια εξαιρετική και πρακτική τσάντα.

Κομμάτια που κάνουν εντύπωση: Εκτός από τα κομμάτια που ταιριάζουν σε όλες τις περιπτώσεις επιλέγει και κάποια κομμάτια που κάνουν εντύπωση και δημιουργούν ενδιαφέρον. Ένα πολύ καλό cocktail φόρεμα, ένα κομμάτι με γούνινες λεπτομέρειες, ένα υπερβολικό αξεσουάρ, μια εξωτική κροκοδειλέ τσάντα ή ένα εντυπωσιακό παλτό.

Διάφορα είδη παπουτσιών: Πρέπει να έχει διαφορετικά είδη που θα ταιριάζουν στο σύνολο και στην περίσταση. Ψιλοτάκουνα ναι, εντυπωσιακά ναι, αλλά επενδύει όμως και σε κάποια παπούτσια που μπορεί να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Ένα όμορφο, περιποιημένο πεντικιούρ προσθέτει πόντους.

Αξεσουάρ: Η δύναμη των αξεσουάρ είναι εκπληκτική. Αναδεικνύουν ένα απλό σύνολο. Το ίδιο σύνολο μπορεί να φορεθεί συχνά με άλλα αξεσουάρ και να φαίνεται διαφορετικό.

Μια καλή μοδίστρα: Τα ρούχα δείχνουν πάντα καλύτερα πάνω της γιατί έχει κάνει τις απαραίτητες μετατροπές. Πολλές φορές μάλιστα η μοδίστρα μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω από μια απλή τροποποίηση. Μπορεί να προσθέσει κάτι διακοσμητικό και στο ρούχο κάνοντάς το έτσι πιο προσωπικό και μοναδικό.

Ακολουθεί σωστά την μόδα: Δεν αγοράζει κάτι μόνο επειδή είναι στη μόδα. Ψάχνει να βρει τα κομμάτια εκείνα που ταιριάζουν στο στυλ της και την ιδιοσυγκρασία της.

Τα λεφτά δεν είναι το παν: Επιλέγει κομμάτια ανεξαρτήτου κόστους. Δεν έχει σημασία αν είναι πολύ ακριβό ή πολύ φθηνό αρκεί να της πάει.

Σωστός συνδυασμός: Το παν είναι να συνδυάζονται σωστά τα κομμάτια. Μπορεί να κάνει είτε αρμονικά σύνολα είτε σύνολα με αντίθεση αρκεί να δένουν τα κομμάτια μεταξύ τους. Τολμάει να αναμίξει σύγχρονα κομμάτια με vintage πινελιές, δέρμα με δαντέλα και ακριβά με οικονομικά κομμάτια.

Η ατέλεια είναι τέλεια: Δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα στην τρίχα ή όλα να είναι υπερβολικά τέλεια πάνω της. Δεν δείχνει ποτέ ότι προσπαθεί να είναι style icon, απλά της βγαίνει φυσικά.

Πηγή: fe-mail.gr