Με την ευκαιρία της επίσημης πρεμιέρας στην Αθήνα, της ταινίας «Diana», στις 25 Νοεμβρίου, η Boutique Chopard, θα φιλοξενήσει για μερικές μέρες, τρία από τα φορέματα της ταινίας.

O Jacques Azagury σχεδίασε τα βράδυνα ρούχα και μερικά από τα βασικά κοστούμια ημέρας για το ρόλο της Naomi Watts, ως Νταϊάνα, Πριγκίπισσα της Ουαλίας, στην ταινία του Oliver Hirschbiegel.

O Azagury είναι ένας βρετανός σχεδιαστής μόδας με έδρα το Λονδίνο ο οποίος ειδικεύεται σε βράδυνα ρούχα για κόκκινο χαλί. Ντύνει μερικές από τις πιο λαμπερές γυναίκες στον κόσμο, από γαλαζοαίματες μέχρι ρόκ σταρ. Ο Azagury είναι υπεύθυνος για την μεταμόρφωση της Νταϊάνα, Πριγκίπισσας της Ουαλίας σε μια διεθνή fashion icon που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, και συνεχίζει σήμερα, να ντύνει τις πιο μοντέρνες και κομψές γυναίκες από το ατελιέ του στο Knightsbridge στο Λονδίνο.

Τα τρία φορέματα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:

– Ένα κοντό φόρεμα σε χρώμα θαλασσί με χάντρες και τετράγωνο ντεκολτέ με μια λεπτομέρεια με φιόγκο. Είναι ένα ακριβές αντίγραφο του φορέματος που φόρεσε η Πριγκίπισσα Νταϊάνα στην πρεμιέρα της «Λίμνης των Κύκνων» στο Royal Albert Hall, τον Ιούνιο του 1997. Στην ταινία, η Naomi Watts φοράει αυτό το φόρεμα στην σκηνή με τη δημοπρασία στους Christies και στην επίσημη αφίσα της ταινίας.

– Ένα μακρύ μαύρο φόρεμα από δαντέλα Chantilly με ουρά και λεπτομέρεια με φιόγκο. Είναι ένα ακριβές αντίγραφο του δώρου γενεθλίων που έκανε ο Jacques Azagury στη Νταϊάνα, τον Ιούνιο του 1997. Η πριγκίπισσα το φόρεσε στο επίσημο δείπνο για τα 100 χρόνια της Tate Gallery. Ήταν και η τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνισή της πριν πάει στο Παρίσι. Στην ταινία, η Naomi Watts το φοράει στην σκηνή του επισήμου γεύματος στο Rimini.

– Ένα μακρύ φόρεμα με χρυσές πούλιες με ουρά και σταυρωτή πλάτη. Το φόρεμα σχεδίασε ο Azagury ειδικά για την ταινία. Το εμπνεύσθηκε από την περίφημη φωτογραφία της Νταϊάνα του Patrick Demarchelier στην οποία φοράει ένα παρόμοιο φόρεμα του Azagury. Στην ταινία, η Naomi Watts φοράει αυτό το φόρεμα στη σκηνή της Royal Opera.