Τα όμορφα, περιποιημένα νύχια δεν είναι μύθος αρκεί να δώσουμε προσοχή στη φροντίδα τους, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές…

Βιταμίνες: Βλέπεις ότι τα νύχια σου ξεφλουδίζουν συνεχώς ή σπάνε με το παραμικρό; Τότε έχεις σκεφτεί πως και η διατροφή σου παίζει και εδώ το ρόλο της; Αν νομίζεις ότι το κατάλληλο βερνίκι νυχιών είναι ικανό να τα καλύψει και να τα κάνει να δείχνουν σούπερ τότε μην ξεχνάς ότι το παν είναι να έχεις υγιή νύχια και όχι απλά «κουκουλωμένα».

Η κερατίνη είναι το βασικό συστατικό τους και αν τα νύχια σου δείχνουν ταλαιπωρημένα και ξεφλουδισμένα τότε φρόντισε να αλλάξεις λίγο τη διατροφή σου ενισχύοντας την με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι αν τα νύχια σου είναι υγιή, ένα απλό βερνίκι αρκεί για να τα κάνει να δείχνουν πιο όμορφα από ποτέ.

Σκληρυντικό: Το σκληρυντικό σου παίζει τεράστιο ρόλο για να δείχνουν και να είναι τα νύχια σου υγιή. Στα ράφια των καλλυντικών θα βρεις πολλά σκληρυντικά νυχιών αλλά πρόσεξε να διαλέξεις όχι απλά μια βάση για το μανικιούρ σου -γιατί υπάρχει μια σύγχυση εδώ- αλλά ένα βερνίκι που θρέφει το νύχι σου. Θα το απλώσεις σε όλη την επιφάνεια του νυχιού αφού πρώτα το καθαρίσεις καλά.

Κρέμα: Μην ξεχνάς πως η κρέμα είναι απαραίτητη για να μπορέσουν τα νύχια σου να μεγαλώσουν και να βελτιώσεις τα «αδύναμα» νύχια. Κάνε μασάζ στα χέρια σου με την ειδική κρέμα, ιδανικά μετά το μπάνιο, για να αποφύγεις να τα δεις αφυδατωμένα, εύθραυστα και να ξεφλουδίζουν.

Το νερό γενικά έχει την τάση να ξηραίνει τα χέρια σου και καλό είναι να φροντίσεις να τα ενυδατώσεις σωστά αλλά χωρίς υπερβολές δηλαδή μην απλώνεις την κρέμα κάθε 5 λεπτά. Φρόντισε απλά να το κάνεις τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα ειδικά τον χειμώνα.

Ξεβαφτικό με μέτρο: Το ξεβαφτικό για τα νύχια σίγουρα κάνει τη δουλειά του όταν θέλεις να ξεφορτωθείς το παλιό σου χρώμα που έχει πλέον ξεθωριάσει και ξεφλουδίσει. Όμως επειδή μιλάμε για ένα δυνατό προϊόν καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς συνέχεια.

Προτίμησε όταν βλέπεις πως αρχίζει να ξεφλουδίζει το χρώμα σου να περάσεις από επάνω μια στρώση βερνίκι για να το κάνεις να κρατήσει περισσότερο, παρά να αρχίσεις να το ξεβάφεις.

Φόρεσε τα γάντια σου: Το να είσαι όλη την ώρα με τα νερά δεν κάνει καλό στα νύχια σου. Απόφυγε τα νερά και τα πλυσίματα -όσο αυτό είναι εφικτό- και φόρεσε τα γάντια σου για να προστατέψεις τα χέρια και τα νύχια σου από το να σπάσουν και να ξεφλουδίζουν.

Πηγή: womenonly.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.