Ένα αφέψημα που μοιάζει με τσάι και παρασκευάζεται από φύλλα καφέ, δημιούργησαν Βρετανοί ερευνητές. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι υγιεινότερο από τον κανονικό καφέ, αφού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Annals of Botany, επιστημονική ομάδα των Βρετανικών Βασιλικών Βοτανικών Κήπων «Kew» συνεργάστηκε με ειδικούς από την Κοινή Ερευνητική Μονάδα για τις Γεωργικές Καλλιέργειες του Μονπελιέ, και παρασκεύασαν το νέο αφέψημα βράζοντας τα φύλλα και όχι τους κόκκους του καφέ.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι πρόκειται για ένα άκρως υγιεινό ρόφημα, που είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τόσο τον κανονικό καφέ, όσο και το μαύρο ή το πράσινο τσάι. Μάλιστα, επειδή περιέχει μικρές ποσότητες καφεΐνης, δεν είναι ούτε τόσο πικρό όσο ο καφές, ούτε τόσο δυνατό όσο το τσάι.

Το ρόφημα από φύλλα καφέ θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων και διαβήτη. Τα φύλλα του περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από το συμβατικό τσάι, καθώς και μια φυσική χημική ουσία, τη μανγκιφερίνη που υπάρχει εν αφθονία στο μάνγκο και καταπολεμά τις φλεγμονές στον οργανισμό, μειώνει τη χοληστερόλη και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.

Το ρόφημα παρασκευάστηκε από τα -έως τώρα παραγνωρισμένα- φύλλα του φυτού της αραβικής ποικιλίας καφέ και όχι από τους κόκκους του, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ευρέως, αλλά πιστεύεται ότι περιέχουν λιγότερες υγιεινές ουσίες.

Πηγή: omorfamystika.gr