Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, η Πόλη του κρασιού στο Μπορντό οργανώνει αύριο, 8 Μαρτίου, ειδική βραδιά για τις επαγγελματίες του οίνου.

Είτε οι επαγγελματίες αυτές είναι αμπελουργοί, οινολόγοι, οινοπαραγωγοί, σομελιέ ή ιδιοκτήτριες κάβας, η Πόλη του Κρασιού παρουσιάζει τις εξαιρετικές διαδρομές τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η διοργάνωση αρχίζει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Les Heritieres» του Βενσάν Ερισέ που αναδεικνύει το πορτραίτο έξι γυναικών επαγγελματιών της Βουργουνδίας οι οποίες κατέκτησαν σημαντική θέση στον χώρο του κρασιού. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τέσσερις προσωπικότητες από τον τομέα της οινολογίας οι οποίες θα μιλήσουν για το επάγγελμά τους: η διευθύντρια της εταιρίας Wine Services Καρολίν Μεσμεκέρ, η διευθύντρια της Έδρας της Unesco «Κουλτούρα και Παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας Ζοσλίν Περάρ, η ιδιοκτήτρια κάβας και σομελιέ στο Μέγαρο των Ηλυσίων Βιρζινί Ρουτίς και η Βιταλί Τετενζέ, διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας του οίκου καμπανίτη Taittinger. Οι τέσσερις καλεσμένες θα ανταλλάξουν την εμπειρία τους σε διάφορους τομείς, από την έρευνα έως την εμπορία, τη διαφήμιση, την επικοινωνία και την προώθηση των κρασιών στα καλύτερα εστιατόρια.

Ο σκοπός της βραδιάς είναι να «τιμήσει αυτές οι οποίες επί μακρόν ήταν στη σκιά και σήμερα απασχολούνται όλο και περισσότερες σε όλα τα επαγγέλματα του οίνου κατέχοντας μια θέση σε έναν ιδιαίτερα ανδροκρατούμενο κλάδο».

Η διοργάνωση θα κλείσει με ένα ποτήρι κρασί που θα συνοδεύουν τοπικά και υγιεινά προϊόντα.