Σοκολατί, το χρώμα που μου αρέσει είσαι εσύ!
Όχι, δεν φταις εσύ που είσαι γλυκαντζού. Σε όλα μπορείς να αντισταθείς αλλά σε ό,τι μα ό,τι έχει να κάνει με σοκολάτα, απλά δεν αντιστέκεσαι. Κι όμως, μπορεί να μην φταις εσύ για την σοκολατοαγάπη σου. Η ανάγκη για σοκολάτα μπορεί να δείχνει έλλειψη μαγνησίου. Το σώμα χρησιμοποιεί το μαγνήσιο για την χαλάρωση των μυών μετά από καταπόνησή τους. Ταυτόχρονα, το μαγνήσιο είναι εκείνο που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση και του ασβεστίου!

Καλές πηγές μαγνησίου είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ( σπανάκι), οι μπανάνες, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα όσπρια, η σόγια και οι πατάτες. Μαγνήσιο περιέχουν ακόμα το ψάρι, τα θαλασσινά και το κρέας!

Αχ και να είχες κάτι αλμυρό!
Ένα πατατάκι, κάτι να σου ανέβει η πίεση βρε αδερφέ! Κι όμως, τις περισσότερες φορές, η ανάγκη για κάτι αλμυρό δεν είναι απόρροια της πείνας αλλά της αφυδάτωσης του σώματος. Το αλάτι είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία που ευνοούν την καλή λειτουργία του θυροειδή. Η αφυδάτωση άρα και η έλλειψη των στοιχείων αυτών, όπως είναι και το ιώδιο, ευνοεί την πείνα για κάτι αλμυρό.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αρχικά τουλάχιστον να πιεις πολύ νερό. Αν η λιγούρα συνεχίσει, μην το ρίξεις στους αλατισμένους ξηρούς καρπούς. Προτίμησε κάποιο από τα θαλασσινά που είναι εξαιρετική πηγή ιωδίου.

Να σε κεράσω καφέ;

Δεν βγάζεις την ημέρα αν δεν πιεις καφέδες, πολλούς και σε ποικιλία. Όχι, δεν είναι που ξενύχτισες το προηγούμενο βράδυ ή κάθε βράδυ αλλά είναι πιθανό να ευθύνεται για τον εθισμό σου αυτό η έλλειψη βιταμίνης Β12. Χωρίς αυτήν, μπορεί να νιώθεις αφηρημένη ή κουρασμένη. Άλλωστε, η καφεΐνη είναι εκείνη που αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και σου χαρίζει ενέργεια, έστω και στιγμιαία!

Για να αναπληρώσεις τα επίπεδα της βιταμίνης Β12, κατανάλωσε κόκκινο κρέας, θαλασσινά και ψάρια πλούσια σε καλά λιπαρά!

Κι αν σου αρέσει να τσιμπολογάς διαρκώς;
Όλα, θέλεις να τα τσιμπολογήσεις αλλά ίσως δεν φταις απόλυτα εσύ ή η πεσμένη ψυχολογία σου. Μπορεί να φταίει η δίαιτα με λίγες πρωτεΐνες που αποφάσισες να ακολουθήσεις.

Όταν δεν καταναλώνεις αρκετή πρωτεΐνη, συνεχίζεις να τρως για να φτάσεις το κατάλληλο επίπεδο πρόσληψής τους. Αν ακολουθείς μια διατροφή που φτάνει τις 1500 θερμίδες καθημερινά, φρόντισε τα 75 γραμμάρια την ημέρα, να είναι πρωτεϊνικής σύστασης.

Πηγή: womenonly.gr